Katern

Tentoonstelling brandweer Nieuwegein

Op zondag 24 januari opent Museum Warsenhoeck een expositie over de brandweer en brandbestrijding in Nieuwegein, vroeger en nu. De tentoonstelling, met als titel “Van waterschepper tot brandmeester”, zal om 15.00 uur geopend worden door de heer J.J. Koopman, oud-commandant van de gemeentebrandweer Nieuwegein. Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier/Kinderboerderij, Geinoord 11 en is op woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 – 16.00 uur.

Deze tentoonstelling, die is samengesteld door de Historische Kring Nieuwegein, belicht oude blusmethoden en het leven in vroeger tijden van de brandweerman en -vrouw. Te zien is hoe vroeger brand bestreden werd, maar ook wat er tegenwoordig nodig is om brandveilig te kunnen wonen. Veel oude brandweermaterialen, overalls, helmen, maar ook diverse medailles en prijzen die de brandweer bij wedstrijden gewonnen heeft, zijn te bewonderen. Ook wordt getoond waar in het verleden spectaculaire branden waren. En daar waren grote bedrijven, molens en boerderijen bij!

Op de tussenverdieping in het museum is een foto-expositie ingericht over het werk van de brandweer en Politie in Nieuwegein, vroeger en nu. Zowel de expositie als de fototentoonstelling zijn tot en met 15 mei te bezoeken. Hier ook al een leuk verhaal over de brandweer in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk