Tentoonstelling ‘Mode uit Afval’

Van 24 oktober tot 19 december staat in de Stadswinkel van de gemeente de tentoonstelling ‘Mode uit Afval’. De tentoonstelling laat de artistieke creaties zien van negen Nieuwegeinse kinderen van 10 tot en met 13 jaar. Zij hebben onder begeleiding van kunstenaar John Prins kleding en accessoires gemaakt uit afgedankte kleding en afval. De kinderen helpen zelf mee bij de inrichting van de tentoonstelling.

De Nieuwegeinse kinderen hebben de kleding gemaakt naar aanleiding van de milieuactie Koop Groen, Natuurlijk Doen. Acht meiden en één jongen zijn twee zaterdagmiddagen bezig geweest en hebben het resultaat van hun inspanningen gepresenteerd tijdens een modeshow op zaterdag 28 september. Om hun creaties de aandacht te geven die het verdient, zijn de kledingstukken gedurende twee maanden te bewonderen in de Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein. De kinderen richten de tentoonstelling zelf in onder begeleiding van kunstenaar John Prins.

Mode uit Afval is tot stand gekomen op initiatief van winkelcentrum De Batau en de gemeente Nieuwegein. Zij hebben ook de actie Koop Groen, Natuurlijk Doen georganiseerd, die van 14 tot en met 28 september in winkelcentrum De Batau is gehouden. Zo´n 20 winkeliers hebben tijdens deze actie hun groene producten en diensten in het zonnetje gezet. Dit om de consument te stimuleren milieuvriendelijke keuzes te maken bij het boodschappen doen. Rondom de actie waren verschillende publiekstrekkende activiteiten georganiseerd zoals Mode uit Afval, een milieumarkt en een educatieve afvalklimwand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk