Tennisles voor Nieuwegeinse basisscholen

De afgelopen weken hebben de trainers van Tennisvereniging Rijnhuyse tennisles gegeven op diverse basisscholen in Nieuwegein Noord. In samenwerking met combinatiefunctionaris Sander Tuitel van NV Sportinrichtingen Nieuwegein kregen leerlingen uit de groepen 3 t/m 6 tennisles tijdens hun gymles. Zo beleefden leerlingen van de Koningin Beatrixschool, de Toonladder, de Meander en Koningin Julianaschool medio maart weer eens een heel andere gymles. Woensdag 26 maart krijgen deze kinderen nog een keer tennisles, maar dan op het tennispark van Tennisvereniging Rijnhuyse. Zaterdag 29 maart wordt deze cyclus vervolgens afgesloten met een heus toernooi op de Smash Courtbanen van Tennisvereniging Rijnhuyse.

Omdat het belangrijk is om kinderen al jong te laten sporten, hebben Tennisvereniging Rijnhuyse en NV Sportinrichtingen Nieuwegein samen dit basisschool-tennisproject opgezet. Dit sluit bovendien aan bij het nieuwe tennisconcept van de tennisbond (KNLTB), Tennis Kids.

Hierbij draait het vooral om plezier, waarbij kinderen vanaf zes jaar op kleinere banen en met zachtere ballen spelen. De basisscholen in Nieuwegein Noord konden zich via een mailing aanmelden voor deze gratis tennislessen. Volledig uitgerust met diverse rackets en ballen, bezochten de trainers van Tennisvereniging Rijnhuyse vervolgens de scholen om les te geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren