Tennisles tijdens de gym

Ook dit jaar geeft Tennisvereniging Rijnhuyse op basisscholen in Nieuwegein tennisles tijdens de gymles. Maandag 9 februari waren de leerlingen De Meander als eerste aan de beurt en maandag 16 februari bezocht het team van trainers Bart van Essen en Dennis Sporrel de Julianaschool in Galecop. Ook de Beatrixschool, de Toonladder en Veldrakker krijgen dezer dagen tennisles van Rijnhuyse, waarmee het totaal aantal deelnemende leerlingen op ruim 600 kinderen uitkomt. Op woensdagmiddag 4 maart krijgen alle leerlingen nog een tennisles buiten, op de Smashcourt-banen van Rijnhuyse, gevolgd door een heus tennistoernooi bij Rijnhuyse op zaterdag 7 maart. Bovendien is 7 maart vanaf 12.00 uur de Open Dag bij Tennisvereniging Rijnhuyse, bestemd voor alle geïnteresseerden, jong en oud.

In 2014 is Tennisvereniging Rijnhuyse samen met SportID Nieuwegein, gestart met het basisschooltennis en dat was een doorslaand succes. Doel was en is nog steeds, om kinderen op een ontspannen manier kennis te laten maken met tennis. Dat haakt naadloos aan op het tennisprogramma van de KNLTB, TennisKids. Hierbij draait het om plezier, waarbij kinderen vanaf 6 jaar op kleine banen en met zachtere ballen spelen. Rijnhuyse was in 2013 één van de eerste tennisvereniging in de regio, die TennisKids omarmde en organiseert sindsdien regelmatig Oranje, Rood en Groen tennisdagen voor de jongere tennissers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren