Tekenlessen voor het basisonderwijs in Nieuwegein

Senzie’s Monster School geeft Monsterleuke tekenlessen voor het basisonderwijs. Door de kinderen te stimuleren hun fantasie te gebruiken leren zij de meest vreemde monsters tekenen. Het is een initiatief van de Nieuwegeiner Sigfrid van Driel, oprichter van Grafisch Ontwerpbureau Senzie.

Sigfrid van Driel zit al meer dan 21 jaar in het grafische vak en is sinds kort begonnen met het geven van tekenlessen op de school waar zijn eigen kinderen zitten, OBS de Toonladder in Nieuwegein. Omdat het zo enthousiast werd ontvangen door de kinderen en onderwijzers, besloot Sigfrid om regelmatig tekenles te gaan geven op de Toonladder. “Ik merkte dat kinderen het ontzettend leuk vinden om te tekenen, maar dat sommigen ook erg onzeker zijn over hun creativiteit, dat vond ik jammer. Het is zo gaaf als je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan en iets kunt creëren vanuit het niets. Daar wil ik ze heel graag mee helpen” aldus de oprichter van Monster School, Sigfrid van Driel.

Monsters met oneindige fantasie
“Monsters zijn ideaal om mee te leren tekenen. Ze zien er grappig uit en je zit niet vast aan regels. Door je fantasie en creativiteit te laten stromen ontstaan de meest bijzondere wezens. Alles mag en alles is goed” zegt Sigfrid. De tekenlessen beginnen altijd met een introductie over hoe een monster eruit ziet volgens de kinderen. Sigfrid tekent op het Digibord wat de kinderen hebben omschreven. Daarna gaan ze zelf aan de slag. “Bij de jongere kinderen maken we kleine stapjes met heel veel voorbeelden en bij de oudere kinderen gaan we meer in op details. Zo is de Monster School voor iedereen geschikt” aldus Sigfrid. Naast de basis van het tekenen leert Sigfrid de kinderen ook creatief te denken. Hij laat ze op een andere manier naar de wereld kijken. Zo gaat er een les over het bekijken van foto’s van alledaagse omgevingen en wordt samen met de kinderen gezocht naar monsters. Ineens zit er een gezicht verstopt in een stopcontact. Tijdens een andere les wordt gekeken naar insecten en naar welke kenmerken er gebruikt kunnen worden voor hun eigen creatie. Sigfrid zegt: “Ik heb het geluk dat ik creatief mag bezig zijn in mijn werk. Dat is echt een geschenk. En dan te bedenken dat ik heb gestudeerd voor boekhouder. Misschien is dat ook wel wat ik kinderen mee wil geven: durf te dromen en doe het!”.

Monster School bij jou op school
Sigfrid besteedt een deel van zijn tijd aan het geven van tekenlessen op scholen door heel Nederland. Aanmelden kan via de website: www.monsterschool.nl

Monsters voor Nieuwegein
Senzie wil graag maatschappelijk betrokken zijn bij Nieuwegein en helpen om Nieuwegein nog leuker en creatiever te maken. Het bedrijf biedt daarom gratis tekenlessen aan voor alle basisscholen in Nieuwegein. Iedere eerste dinsdagochtend van de maand zal Monster School een school uitkiezen waar zij vier uur gratis les geeft. Scholen die hier voor in aanmerking willen komen kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar monstersschool@senzie.nl.

Over Senzie
Senzie is een grafisch ontwerpbureau in Nieuwegein dat werkt voor bedrijven in de ICT-markt, videogame industrie, detailhandel en consumentenmarkt. Met name in het MKB, maar ook voor grote internationale bedrijven zoals Nintendo, Microsoft en ASM. Senzie richt zich op het bedenken van concepten, het ontwerpen van communicatiemiddelen, het bouwen van websites en verstrekken van digitale content. Het bureau www.senzie.nl onderscheidt zich door haar combinatie van eenvoud in creatie en communicatie en in de samenwerking en totale ontzorging van de klant.

Over Sigfrid van Driel
Sigfrid is de oprichter van Senzie, getrouwd met Jessica en vader van drie kinderen genaamd Max, Mila en Mika. Hij tekent graag draken en monsters, vindt het leuk om taarten te bakken en is gek op Star Wars en alles wat in de ruimte vliegt. Daarnaast bedenkt hij creatieve concepten voor kinderen, werkt hij aan een kinderboekenreeks met zijn eigen kinderen in de hoofdrol, heeft iOS apps ontwikkeld en bedenkt hij bijzondere gepersonaliseerde cadeautjes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!