TeamNL fietsen op Sportpark Galecop helpen bij parkeerprobleem Papendorp

Op Sportpark Galecop worden binnenkort door NOC*NSF meerdere TeamNL fietsen ter beschikking gesteld om het parkeerprobleem op het nabij gelegen bedrijventerrein Papendorp in Utrecht enigszins te verlichten. Op dit bedrijventerrein is ook een groep sportbonden gevestigd. Sportpark Galecop heeft doordeweeks 450 parkeerplekken ter beschikking voor Papendorp.

Vandaag werden de eerste vijf fietsen ter beschikking gesteld door NOC*NSF. De eerste zogenaamde Gazelle TeamNL fietsen hebben eerder dienst gedaan bij de Olympische Spelen van Sochi 2014, daartoe beschikbaar gesteld door de fabrikant. De overdracht vond plaats bij de Penitentiaire Inrichting Nieuwegein, en niet voor niets want de fietsen worden in onderhoud genomen door gedetineerden in de gevangenis in Nieuwegein.

Medewerkers en bezoekers van de bedrijven op Papendorp kunnen parkeren op Sportpark Galecop en dan op de fiets naar hun werk. De TeamNL fietsen dienen na eerder intensief gebruik nu eerst een onderhoudsbeurt te ondergaan. Dit wordt gedaan door gedetineerden die binnen gevangenis Nieuwegein de opleiding tot fietsenmaker volgen. Op deze unieke manier zetten gedetineerden zich in voor hun eigen ontwikkeling, de sportwereld en voor de vitaliteit van medewerkers van bedrijventerrein Papendorp. De fietsen werden donderdag 6 juni jl. door medewerkers van NOC*NSF en Sportpark Galecop bij de gevangenispoort afgeleverd. Onze videograaf Bart van Rooijen en reporter Frans Evers waren er bij en maakten bovenstaande reportage.

De samenwerking is één van de vele mooie voorbeelden van lokale samenwerking tussen de sport en andere maatschappelijke sectoren zoals bedoeld in het Nationale sportakkoord dat NOC*NSF, het ministerie van VWS en de VSG nu een jaar geleden hebben afgesloten en de vele lokale sportakkoorden die hier nu uit voortvloeien.

Met dit soort activiteiten wil de gemeente Nieuwegein en SportID Nieuwegein ook invulling geven aan een lokaal sportakkoord. Aan het lokaal sportakkoord voor de Gemeente Nieuwegein wordt momenteel hard gewerkt en de verwachting is dat er eind 2019 een akkoord gesloten gaat worden. Het hele project is een samenwerking tussen Sportpark Galecop, bedrijventerrein Papendorp, NOC*NSF en de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren