TBS moordenaar Sybine Jansons met twee jaar verlengd

De Nieuwegeiner Martin C. moet nog zeker twee jaar doorgaan met zijn tbs-behandeling. De rechter heeft vandaag besloten dat de moordenaar van Sybine Jansons uit Maarn nog niet klaar is om terug te keren in de maatschappij.

Die beslissing is gelijk aan de eis van het OM. Die stelde twee weken terug dat de behandeling van C. (55) niet aanslaat. De Nieuwegeiner zou zelfs niet in staat zijn om op proefverlof te gaan.

“Uit de adviesrapporten blijkt dat er nog steeds sprake is van een ernstige stoornis bij de man”, zegt de rechter. “Bij beëindiging van de tbs-maatregel wordt het risico op nieuw (seksueel) gewelddadig gedrag hoog tot zeer hoog ingeschat.”

MOORD
Martin C. werd in 2004 veroordeeld voor de moord op de Maarnse scholiere Sybine Jansons (13), dit heeft de Nieuwegeiner vijf jaar na dato bekend. De 41-jarige Martin C. kreeg in 2001 een gevangenisstraf van 18 jaar en tbs opgelegd wegens de moord op het 13-jarige meisje in 1999 en verkrachting van twee andere vrouwen. Hij had echter nooit bekend. Het meisje verdween op 19 januari 1999 toen ze op weg was van school in Doorn naar huis in Maarn. Ruim een maand later werd ze dood teruggevonden in een vaart bij Breukelen.

Nog steeds is niet duidelijk wat er precies met het meisje gebeurde sinds ze na school verdween. Ook heeft de patholoog de doodsoorzaak niet kunnen vaststellen. Ondanks dat stelde het Hof vast dat C. haar met geweld heeft gedood. Op een vingernagel van het meisje werd de DNA-structuur van C. gevonden.

Een ander belangrijk bewijsmiddel zijn twee afgeluisterde telefoongesprekken tussen C. en zijn vriendin, toen hij al vastzat op verdenking van de twee verkrachtingen. C. probeerde te verhullen dat hij op het tijdstip van Sybine’s verdwijning in zijn bordeauxrode auto bij de plaats van het misdrijf was, zoals getuigen hebben waargenomen.

De buschauffeur uit Nieuwegein wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste criminelen van ons land. Zelfs in de kliniek werd C. betrapt met porno.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk