Tarieven gehandicaptenparkeerkaart omlaag

Het POG (Plaatselijk Overleg Gehandicapten) vroeg onlangs aandacht voor de zeer hoge tarieven die in Nieuwegein moeten worden betaald voor een parkeervergunning voor gehandicapten. Deze bedragen in Nieuwegein rond de € 250 en dat is een stuk meer dan in omliggende gemeenten.

De Partij van de Arbeid heeft daarom het college van B&W gevraagd hoe dit mogelijk is. Het blijkt nu dat in het tarief standaard het bedrag voor de medische keuring is opgenomen. Dit kost € 149,00 maar deze keuring wordt lang niet altijd uitgevoerd. Dit was al door het Overleg gezegd en het college erkent dit nu ook.

Het college zal binnenkort een voorstel doen om voortaan twee tarieven te hanteren: een hoog tarief als er echt een keuring nodig is, en een laag tarief als dit niet het geval is.

De PvdA Nieuwegein vindt dat een goede zaak. Als er geen kosten worden gemaakt, hoeven ze ook niet te worden betaald. Hiermee komt de vergunning voor veel mensen weer op een minder hoog bedrag. Het leven is tenslotte (zeker voor gehandicapten) al duur genoeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren