Katern

Takeda Ryu Nederland in de prijzen op Internationaal Toernooi

Elk jaar organiseert de International Society for Takeda Budo (ISTB) een Budo Congres in Niederöblarn (Oostenrijk). Deelnemers uit heel Europa kwamen daar samen om een week lang, in tal van disciplines, onder leiding van de grootmeester Siegfried Kobilza van Takeda Ryu Kobilza Ha, te trainen. Er werd gewerkt met zwaarden, stokken, of ongewapend. Tijdens het toernooi konden de Budoka zich met elkaar meten. Elke dag een werd een andere discipline getraind, met bijbehorende toernooien. Vanuit Nederland nam er een delegatie met deelnemers uit Nieuwegein deel aan het toernooi, en met groot succes!

Jaap Rutten kwam uit voor de Kyu Graden (deelnemers zonder zwarte band) en was daarin zeer succesvol. Hij behaalde gouden medailles in Aikido, waarbij klemmen en worpen werden gebruikt; en in Iaido, waarbij twee zwaardvechters strijden om een snellere aanval te doen dan de tegenstander. Daarnaast won hij ook het algemeen puntenklassement en hij werd daarom gehuldigd met de Sobudo Cup voor Kyu graden – de overall winnaar in die categorie!

“Op stages trainen we samen met mensen uit andere dojo’s. Over de jaren bouw je vriendschappen en rivaliteit met degenen die je vaker op de mat ontmoet. Vorig jaar verloor ik met 4-3 de Iaido finale van een Belgische Budoka, en ik keek er naar uit het dit jaar weer tegen hem op te nemen. Deze keer viel het na een nek aan nek race met 4-3 mijn kant op. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar!”, aldus Jaap.

De Nederlandse delegatie, vlnr: Axel van Zon, Wouter Anco Slofstra, Marc van Hasselt en Jaap Rutten

Takeda Ryu is een Sobudo school voor Japanse vechtkunsten gevestigd in Utrecht en Nieuwegein (Sportcomplex Merwestein). De school beoefent meerdere gewapende en ongewapende disciplines en vindt persoonlijke begeleiding daarbij erg belangrijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren