Katern

Takeda Ryu Nederland begint met introductiecursus in Merwestein

Vanaf september geeft Takeda Ryu Nederland introductiecursussen Japanse krijgskunst in het Sport- en evenementecomplex Merwestein in Nieuwegein. Er worden meerdere disciplines aangeboden, waaronder Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo en Kendo. De Nederlandse tak van deze school begint in september 2021 met het aanbieden van een introductiecursus: vanaf 15 jaar is iedereen welkom om kennis te maken met de leer van de Samurai.

“We laten ze het topje van de ijsberg zien,” aldus Sensei (leraar) van Hasselt, “Maar eigenlijk gaat het erom dat ze een beeld van de school krijgen. Wie is de leraar en hoe geeft hij les? Met wie ben ik aan het trainen? Voel ik me daar prettig bij? Dat vinden wij de voorwaarden om überhaupt te kunnen gaan leren.”

De leerlingen zelf kijken ook uit naar de introductiecursus. Zoals enthousiaste leerling Jaap zegt: “Het is altijd erg fijn om met nieuwe leden te mogen trainen, omdat ze er onbevangen in staan. Daardoor kan ik net zoveel leren van hen als zij van mij!”

De cursus loopt door heel september en oktober. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden en zich opgeven op de website van Takeda Ryu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren