Katern

Tafeltennisters VTV Vreeswijk niet naar de finale van de Eredivisie

Het was een zeer fraaie afsluiting van het eredivisieseizoen, afgelopen vrijdagavond bij Heerlen en zaterdagmiddag 20 april jl. bij de tafeltennisdames thuis in Vreeswijk. Het VTV-team met Sanne de Hoop, Emine Ernst en Jacintha de Hoop heeft geknokt voor wat het waard was, maar moest uiteindelijk buigen voor het sterke team van Lybrae uit Heerlen met Tatiana Garnova, Elene Timina en Rachel Gerarts.

Het publiek zag zeer fraaie partijen, waarbij de dames van VTV-team goed tegenstand bood tegen een op voorhand sterk favoriet verklaarde Lybrae. In Heerlen verrichte Sanne de Hoop een stunt door Elena Timina in drie games te verslaan. In Nieuwegein leek het na de eerste game van diezelfde partij dezelfde kant uit te gaan, maar zaterdagmiddag wist Elena de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen. Er ontspon zich een boeiende strijd tussen aanvalster en verdedigster, die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Elena Timina.

Emine Ernst kon zowel in Heerlen als in Nieuwegein bij vlagen goed meekomen tegen de zeer sterke aanvalster Tatiana Garnaova. Emine won in beide partijen de derde game. Maar verloor in beide partijen de vierde game op het nippertje. In Heerlen was het 10-12 en in Nieuwegein 11-13. In Heerlen scheelde het zeer weinig in de partij van Jacintha de Hoop tegen Rachel Gerarts. Het werd 9-11 in de vijfde game. In Nieuwegein maakte Rachel in drie games een einde aan de halve finale reeks.

De wedstrijden in Heerlen en in Nieuwegein werden goed bezocht. Het publiek heeft genoten en de speelsters hebben beide wedstrijden in een mooie ambiance gespeeld. Voor aanvang van de wedstrijd in Nieuwegein werden speelster Jacintha de Hoop en manager Arjan van der Linden bij gelegenheid van hun aanstaande vertrek extra gehuldigd en bedankt voor hun inzet. Jacintha de Hoop heeft drie mooie jaren bij VTV gespeeld. Arjan van der Linden heeft er mede toe bijgedragen dat VTV in 2013 aan het eredivisieavontuur kon beginnen.

VTV-secretaris Tineke Buijtendijk overhandigde afscheidscadeaus aan speelster Jacintha de Hoop en aan manager Arjan van der Linden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren