Katern

Tafeltennisters VTV Nieuwegein pakken algeheel Landskampioenschap

Op zaterdagmiddag 4 juni is de finale tussen VTV (winnaar finale voorjaar) en Dozy Den Helder/Noordkop (winnaar finale najaar) gespeeld bij tafeltennisvereniging Hilversum. De inzet was het algeheel Landskampioenschap 2021-2022.

Voor VTV uit Nieuwegein trapte Tanja Helle af tegen Nederlands kampioen enkelspel Shuohan Men en wist de eerste game binnen te halen met 12-10. Ook de tweede game weet Tanja op haar naam te schrijven. In de derde game mocht de time-out van Shuohan op 7-3 mocht niet meer baten waardoor Tanja haar team op een 1-0 voorsprong zette.

In de tweede wedstrijd startte Ana Gogorita namens Dozy Den Helder tegen Emma van der Zanden, die vorig weekend nog de Nationale Jeugd Meerkampen in de categorie O19 op haar naam schreef. Ondanks de goede start van Ana in de eerste game wist Emma op het eind toch langszij te komen. Met 11-7 gaat ook de tweede game naar Emma toe. In game drie gaat Emma voortvarend van start en komt 5-0 voor, maar na de time-out aan de kant van Dozy weet Ana de game alsnog met 11-7 te winnen. In de vierde game weet Ana ook weer van een 5-1 achterstand terug te komen, maar dat was net niet genoeg waardoor VTV uitliep naar een 2-0 voorsprong.

De zegereeks van VTV bleef voortduren want in de derde wedstrijd was Sanne de Hoop met 3-0 te sterk voor Yoeke Gunsing.

Na de pauze streden de twee kopvrouwen tegen elkaar. Ana Gogorita wint de eerste game met 11-8 van Tanja Helle en hiermee wint Dozy voor het eerst in deze finale een eerste game. Ook de tweede en derde game worden door Ana gewonnen en heeft Dozy het eerste wedstrijdpunt te pakken. Tussenstand 3-1 voor VTV uit Nieuwegein.

Shuohan Men geeft in haar wedstrijd tegen Sanne de Hoop een voorsprong van 10-6 uit handen en verliest de eerste game. In de tweede game weet ze de 10-6 voorsprong wel om te zetten in winst. In game drie is het Sanne die een voorsprong van 7-1 laat liggen en de game verliest met 15-13. Sanne herpakt zich en wint de vierde game met 11-8. De spannende vijfde game, met meerdere matchpoints voor Shuohan Men, wordt uiteindelijk met 13-11 gewonnen door Sanne de Hoop. VTV wint de wedstrijd met 4-1 en is voor het eerst in de historie kampioen van Nederland bij de dames.

Landskampioen VTV Nieuwegein met v.l.n.r.: Emma van der Zanden, Sanne de Hoop, Bert van Schaik (coach), Tanja Helle, Chana van der Venne (Foto: Cees van Schaik)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk