Katern

Tafeltennisters Vreeswijk doen mee in strijd om play-off plaats

De nieuwkomers Avanti en Vriendenschaar zullen niet in aanmerking komen voor een plaats bij de top vier in de eredivisie. De andere zes teams, waaronder de tafeltennissers van VTV/Jinbu Europe uit Vreeswijk, doen nog volop mee in deze stoelendans. De teams die de play-offs niet halen, zullen moeten spelen on lijfsbehoud. Alleen de winnaar van de play-downs is zeker van een plaats in de nieuwe eredivisie met zes teams.

VTV/Jinbu Europe deed goede zaken met een 5-1 winst op concurrent Scylla uit Leiden. Dong Li boekte een snelle openingszege tegen Kim Hergelink. Emine Ernst won in een spannende wedstrijd met 11-9 in de vijfde game tegen verdedigster Marie Depuydt. Sanne de Hoop boekte een snelle 3-0 overwinning tegen Esmee van Markwijk.

Na de pauze speelde de verdedigsters Dong Li en Marie Depuydt tegen elkaar. Marie toonde zich zeer strijdbaar en bracht na 11-13 de partij weer in evenwicht met een 11-9 overwinning in de tweede game. Dong Li antwoordde echter met twee sterke games en won met 11-4 en 11-5.

Kim Hergelink wilde zich net als Marie Depuyt niet neerleggen bij een grote nederlaag voor Scylla. Kim verraste Sanne de Hoop met een sterke overwinning in vier games. Emine Ernst had in de slotpartij tegen Esmee van Marwijk opnieuw alle vijf games nodig. De eerste twee games gingen met 2-11 en 8-11 verloren. Emine bracht de partij in evenwicht met vergelijkbare cijfers: 11-4 en 11-7. De vijfde game bleef spannend tot het einde. Emine won – net als in haar eerste partij – tegen Marie Depuydt met 11-9.

Aanvang van de wedstrijd in Leiden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren