Katern

Tafeltennisters van VTV uit Nieuwegein winnen wederom de najaarstitel

De tafeltennissters van VTV uit Nieuwegein zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een grootmacht in de eredivisie. De vrouwen uit Nieuwegein speelden afgelopen zaterdag, net als de afgelopen twee seizoenen, de finale om de najaarstitel. VTV bereikte de finale door Scylla met 4-2 te verslaan. En afgelopen zaterdag wonnen zij wederom de najaarstitel door de ploeg uit Den Helder te verslaan!

VTV Nieuwegein

Het team van VTV uit Nieuwegein bestaat dit seizoen uit Li Dong, Sanne de Hoop, Lucie Mobarek, Chana van der Venne, Emma van der Zanden en Vera van Boheemen

Het blijft betoverend, de eredivisiefinale in de mooie entourage die de vrijwilligers van Hilversum en de NTTB wedstrijdzaken hadden neergezet. Ook deze editie was uitstekend bezocht door het publiek. ‘Ik zeg het heel vaak: de spelers zijn goed, het publiek maakt het groots’ aldus een enthousiaste fan van het team uit Nieuwegein.

Het VTV-team deelde afgelopen zaterdag een nagenoeg beslissende klap uit aan het team van Dozy Den Helder / Noordkop in de eerste helft van deze finale. Sanne de Hoop versloeg Ana Gogorita in de openingspartij. Lucie Mobarek won in vier games van Dobrila Jorguseska. Li Dong deed daar nog een schepje bovenop met een 3-0 overwinning op Shuohan Men. Na de pauze zou VTV aan één winstpartij genoeg hebben om de najaarstitel te winnen.

Het team van Dozy Den Helder / Noordkop toonde echter grote klasse. Ze kwamen terug in de wedstrijd met overwinningen van Ana Gogorita op Lucie Mobarek en Shuohan Men op Sanne de Hoop. Driemaal was echter scheepsrecht. Li Dong demonstreerde de meest onwaarschijnlijke returns tegen het aanvalsspel van Dobrila Jorguseska. Li Dong won in drie games en had daardoor het grootste aandeel in het behalen van de najaarstitel voor de tafeltennisters uit Nieuwegein.

Het kampioenschap
In de eredivisie tafeltennis wordt gewerkt met een najaarskampioenschap en voorjaarskampioenschap. De winnaars van die finales staan in de zomer tegenover elkaar in de finale om de algehele landstitel. De afgelopen twee seizoenen won VTV de najaarsfinale en de superfinale om de landstitel, de voorjaarsfinale werd beide keren verloren.

Het succes van het damesteam van VTV heeft de club niet alleen titels opgeleverd. “Onze naamsbekendheid is groter geworden”, zegt de waarnemend voorzitter. “Onze leden zijn trots op de club, ons ledenbestand blijft stabiel en dat is in deze tijd een verdienste. Daarbij zijn we ook aantrekkelijker geworden voor goede speelsters van buitenaf. Dat hebben we gemerkt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk