Katern

Tafeltennisster Emine Ernst (17) van VTV naar Duitsland

Tafeltennisster Emine Ernst van Tafeltennisvereniging VTV in Nieuwegein zal in het najaar in Duitsland gaan spelen. Hiermee raakt tafeltenniseredivisionist VTV een belangrijke speler kwijt. De 17-jarige maakt in mei haar vwo-eindexamens en slaat na vier trainingsjaren op Topsportcentrum Papendal haar vleugels uit. Na de zomer speelt tafeltennisster van VTV Nieuwegein in het tweede team van de Duitse Bundesligaclub TSV Schwabhausen, waar ze haar tafeltenniscarrière wil lanceren.

De belangrijkste overwegingen voor haar zijn de trainingsmogelijkheden daar. Bij TSV Schwabhausen gaat Emine intern fulltime trainen, spelen en wonen. Het is haar ambitie haar middelbare opleiding dit voorjaar af te ronden om zich in het seizoen 2021 / 2022 volledig op het tafeltennis te richten. En dan zien hoe ver ze kan komen.

Emine is in het voorjaar van 2016 bij VTV Nieuwegein gekomen. ‘Het waren prachtige jaren. Ik kijk met veel respect en dankbaarheid terug op de fantastische inzet van Emine, Jolanda en Erik’ aldus Bert van Schaik, waarnemend voorzitter van VTV Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren