Taalvrijwilligers gezocht die (Oekraïense) vluchtelingen helpen met het leren van de Nederlandse taal

In Nieuwegein wonen veel mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Op dit moment telt de Taalbrigade NT2 48 nationaliteiten. Het aantal mensen dat graag zo snel mogelijk Nederlands wil leren, stijgt met de dag. Onder hen veel Oekraïense vluchtelingen. Bibliotheek De tweede verdieping is daarom dringend op zoek naar mensen die met hen op een laagdrempelige manier willen oefenen met de Nederlandse taal.

ls Taalvrijwilliger kom je iedere dinsdag- en/ of vrijdagochtend van 09.30 – 11.45 uur naar de bibliotheek om daar, een-op-een of in kleine groepjes, te oefenen met het lezen en spreken in het Nederlands. Hiervoor maak je onder meer gebruik van de boeken, tablets en computers in de bibliotheek.

‘We werken met de methode Spreektaal, die speciaal ontwikkeld is voor vrijwilligers zonder leservaring. We vragen van jou een duidelijke uitspraak van het Nederlands, veel geduld en interesse in andere mensen. Je krijgt er gezelligheid, (internationale) contacten en zingeving voor terug’ aldus de organisatie.

Elke eerste vrijdag van de maand organiseren we van 09.30 – 11.00 uur een themabijeenkomst rondom inburgering, (positieve) gezondheid en Nieuwegein. Aansluitend vindt er van 11.00 – 12.00 uur een vrijwilligersbijeenkomst plaats in het kader van evaluatie, scholing en verdieping.

Interesse?
Neem dan contact op met Gina van den Berg: g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk