Taalvoutjes: ‘Wat wordt de grappigste misser van het afgelopen jaar?’

Taalfouten irritant? Niet volgens Taalvoutjes. Het platform bewijst al negen jaar lang dat tekstuele missers een grote bron van vermaak kunnen vormen. Jaarlijks publiceert Taalvoutjes honderden foto’s, met als absolute hoogtepunt de Taalvoutjes-verkiezing waarin fans op de grappigste uitglijder kunnen stemmen. En de stemronde is nu weer geopend voor 2020!

Waar in afgelopen jaren tijdloze missers als ‘Wij berijden onze taarten’, ‘Geld voor gehele straat’ en ‘Kroepoep’ tot grappigste taalvout van het jaar werden bekroond, wordt de verkiezing van 2020 gedomineerd door voutjes die de tijdgeest van het afgelopen jaar weerspiegelen. Burgemeesters die optreden bij illegale feestjes (kunnen we een verzoeknummer indienen?), één handgel voor de prijs van drie en Corona die met een Corendonvrije vakantie komt: de media vlogen geregeld uit de bocht als het om covid-19 ging. Maar gaat één van die voutjes winnen of wordt het toch ‘handen wassen in het toilet’ of ‘let op jou taalgebruik’?

Taalvoutjes roept de hulp in van de ruim 500.000 fans op de socialmediakanalen om de nieuwste parel aan de prijzenkast toe te kunnen voegen. Het publiek mag stemmen en bepaalt daarmee welke vout uit het afgelopen jaar de discutabele eer mag dragen om de ‘Taalvout van 2020’ te worden.

Ook onze redactie maakt wel eens een uitglijder. Gelukkig worden wij gelijk door onze lezers op de vingers getikt en corrigeren wij het direct, lekker handig zo on-line. Het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein staat ook in de lijst met een foute maar grappige tekst op een van de balies in het ziekenhuis: ‘Wij zijn volgens de richtlijnen van het Antonius Ziekenhuis/RIVM gekleed op alle locaties’ en daar kan op gestemd worden.

Fans kunnen tot en met woensdag 10 februari 20.00 uur via www.taalvoutjes.nl/verkiezing-2020 hun stem uitbrengen op hun favoriete taalvout. Het winnende voutje wordt bekendgemaakt op de negende verjaardag van Taalvoutjes op 13 februari 2021. Uit alle deelnemers wordt een winnaar getrokken die kans maakt op een Taalvoutjes-prijzenpakket.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk