Katern

SVU presteert goed in Regio Competitie

Op zondag 19 januari is de laatste shorttrackwedstrijd in het kader van de Regio Competitie West in Utrecht verreden. Utrecht was de finalewedstrijd van de in totaal vijf wedstrijden. Na deze vijf wedstrijden is een klassement opgemaakt. Schaatsvereniging Utrecht (SVU) deed ook mee aan deze regiocompetitie. Tijdens de wedstrijd in Utrecht deden er maar liefst 31 kinderen mee namens SVU. Onder deze kinderen ook een aantal shorttrackers uit Nieuwegein.

Liduina Verbeek rijdt in de categorie meisjes pupillen 2 (9 en 10 jaar). Voorafgaand aan de wedstrijd in Utrecht stond zij op een derde plaats in het algemeen klassement. Voor Liduina was het taak om zich voor de A-finale te plaatsen om zo haar derde plek te handhaven in het klassement. Liduina plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale. Maar dit zou een moeilijke rit worden waarin ze minimaal derde moest worden voor een plek in de A-finale. Na een goede inhaalactie eindige Liduina op een derde plaats en stond dus in de A-finale. Helaas viel ze daarin en eindigde ze als vijfde. Maar dit resultaat was genoeg om het brons op te eisen in het klassement.

Bij de jongens pupillen 1 (11 en 12 jaar) reed Daan Tiems. Daan voelde zich erg thuis zijn thuisbaan de Vechtsebanen want hij reed een sterke wedstrijd. In een spannende halve finale werd Daan twee waardoor hij zich plaatste voor de A-finale. Na de start lag Daan tweede achter zijn clubgenoot Mark van Wijngaarden in deze finale. Mark lag te ver voor om hem in te halen. Maar Daan bleef goed op een tweede plek liggen. Zijn tweede plaats in Utrecht resulteerde in een vijfde plaats in het algemeen klassement. Bij de junioren (13 jaar en ouder) reed Gordon Tiemstra. Gordon was alle voorgaande wedstrijden op een derde plaats geëindigd en stond dus ook op een stevige derde plaats. Gordon plaatste zich gemakkelijk voor de A-finale. Helaas viel hij hierin maar werd ondanks die val toch nog derde. En dus eindigde Gordon op een derde plaats in het klassement.

SVU heeft in het algemeen zeer goed gepresteerd in de regiocompetitie en hoopt op weer een goed resultaat voor komend seizoen. SVU kan altijd nog nieuwe talenten gebruiken. Interesse om een keer te komen shorttracken? Neem voor een gratis proefles contact op met Nico van Doorn, tel: 030-6041940.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk