SV Parkhout verliest van SVW en staat laatste

Donkere wolken beginnen zich nu samen te pakken boven het mooie nieuwe sportpark in Nieuwegein. Het 5e verlies op rij werd vandaag door de thuisclub geleden en dat betekend dat de ambitieuze fusieclub nu de laatste plaats bezet in Zuid 2e klasse G. Het nieuwe scorebord met geïntrigeerde reclameteksten en prachtige duidelijke cijfers welke de tijd aangaven, stond te blinken in het schrale herfst zonnetje, te wachten om het eerste doelpunt te registreren. Iedereen die SV Parkhout een warm hart toedraagt gunde de thuisploeg deze primeur, maar werden daarin ernstig teleurgesteld.

Prkhout

De eerste helft van de wedstrijd leek op alle voorgaande. SV Parkhout kreeg ook deze keer opgelegde kansen om de score te openen, maar benutte deze niet. Het was deze keer Jay Daalhuisen welke de schlemiel van de wedstrijd werd door vrij voor het doel naast schoot. En zo zag ik ook nog een kopbal op de paal belanden of was het keeper van de bezoekers welke op de goed plek stond, om een tegentreffer te voorkomen. En dit alles speelde zich af in de eerste twintig minuten. De bezoekers, die in het nagenoeg vertrouwde tenue van s.v. Geinoord speelde. werden hiermee in het zadel geholpen en kwamen regelmatig via snelle counters gevaarlijk door. Dat de ruststand 0-0 bleef mag op zich opmerkelijk worden genoemd.

De tweede helft leek de thuisploeg met meer overtuiging duels te willen winnen maar ook deze keer liep de aanval steeds vast en kwam er ook geen schot uit de tweede lijn. Totdat er nagenoeg een uur was gespeeld, toen de bezoekers de score openden en de primeur hadden om de 0-1 op het scorebord te zetten. In de daarop volgende minuten was het scheidsrechter Bart van Heeswijk uit Elshout welke niet floot voor een flinke overtreding in de zestien meter, en besloot de thuisploeg geen penalty te geven. In de daarop volgende aanval van SVW negeerde hij een vlagsignaal van assistent scheidsrechter Dennis Onrust en konden de bezoekers de 0-2 aantekenen. Het moraal knakte na deze forse domper.

Even gloorde er hoop toen Souhail Maatougui in de 72e min de 1-2 aantekende. Coach Kevin Reinhard probeerde met diverse wisselspelers de bakens nog te kunnen verzetten echter een kleine 6 min later lag de 1-3 al achter Mitchell van Oort, en gooide SVW de wedstrijd definitief in het slot. Uiteindelijk werd het een smadelijke 1-4 nederlaag tegen een directe concurrent.

Er blijft nog heel veel werk aan de winkel voor het team van Kevin Reinhard. Volgende week een pittige uitwedstrijd in de laatste wedstrijd van de 1e periode tegen Roda Boys uit Aalst.