SV Parkhout speelt uit gelijk tegen Hardinxveld: 3-3

Het duel aan de Sluisweg in Hardinxveld duurde afgelopen zaterdag voor SV Parkhout, exact 1 minuut te lang om een belangrijke overwinning mee naar Nieuwegein te nemen. ‘Verdedigend zag het er in de 96e minuut niet goed uit en scoorde v.v. Hardinxveld de gelijkmaker. Ondanks die bittere pil was coach Kevin Reinhard van SV Parkhout uitermate positief over het resultaat van zijn uitgedunde selectie. Dat SV Parkhout nog een wedstrijdpunt uit Hardinxveld kon meenemen was op zich al bijzonder’ aldus Gerard van Vliet die voor ons mee ging baar Hardinxveld.

Dinsdagavond op de training raakte Casper Baggen geblesseerd en kon worden toegevoegd aan de lange lijst van blessure gevallen. Dan was ook het hobbelige grasveld met een straffe wind van doel naar doel, niet bepaald de locatie waar goed combinatievoetbal mogelijk is. De thuisploeg startte opportunistisch en dat leverde direct in de eerste minuut al een dot van een kans op voor de thuisploeg, welke echter hoog over het doel van Mitchel van Oort ging. ‘Het was wel een voorbode wat er verwacht kon worden want niet veel later in de 11e minuut stond de 1-0 al op het scorebord.’

Jardell Adamson, rugnummer 7 tikt van dichtbij de gelijkmaker (1-1) binnen

‘Voetballend herstelden de Parkhout bewoners zich, en kwamen wel beter voor de dag met opbouwend voetbal waar de thuisploeg vanuit de omschakeling de lange bal hanteerde om gevaar te stichten. Stevige maar faire duels werden op het middenveld uitgevochten, scheidsrechter Bayran Cakir kon het binnen zijn foutmarge allemaal managen en bleef stoïcijns onder de toenemende kritiek. Ruststand 1-0.’

De tweede helft was nog geen 10 minuten oud toen Jardell Adamson van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot uit een onoverzichtelijk situatie. Het antwoord van de thuisploeg liet niet zo lang op zich wachten, toen Danny van de Bout in de 66 minuut diagonaal binnenschoot. Robin Jansen trok de stand in de 71e minuut alweer gelijk en zo bleef de wedstrijd een boeiend spektakel, wie er aansluiting in de ranglijst naar boven, kon vinden. Inmiddels was de <23 speler Nordin Chentouf in de ploeg gekomen.

Vorige week drukte Nordin ver in blessuretijd Sleeuwijk in diepe zorgen. Nu dacht iedereen dat hij opnieuw beslissend zou worden met zijn treffer in de 80e minuut. Wat een veerkracht heeft toch dit team van Kevin Reinhard om tot twee keer toe, terug te komen van achterstand. Dat het uiteindelijk anders afliep, na een reeks van verdedigende fouten kan als leermoment worden meegenomen. De verschillen in de ranglijst zijn miniem waardoor de spanning met de week toeneemt.

Volgende week komt Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg op bezoek in Nieuwegein. In de uit wedstrijd tegen dit team stond SV Parkhout tot in de 92e minuut nog met 2-1 voor, maar moest de punten toen toch in Wijk en Aalburg laten. Een overwinning is broodnodig om de aansluiting te houden.