SV Parkhout speelt gelijk tegen Hardinxveld: 2-2

‘De eerste de beste officiële thuiswedstrijd in wedstrijdverband van s.v. Parkhout is direct een wedstrijd welke nog wel even op je netvlies blijft staan. Er gebeurde zeker in de laatste 20 minuten zoveel dat je bij de les moest blijven om alles te volgen. De opening was voor de Parkhout bewoners welke in dezelfde basisformatie kon starten als vorige week. Kansjes waren er in die openingsfase voor Vincent Griffioen en Timo Meerding welke bij de tweede paal net te laat kwam inglijden. Aan de andere kant moest keeper Mitchel van Oort lijf en leden riskeren om de doorgebroken Lex de Gier af te stoppen’  aldus Gerard van Vliet, die voor onze redactie de wedstrijden van sv Parkhout volgt.

sv parkhout

Na het sterke eerste kwartier namen de bezoekers uit Hardinxveld het initiatief over en verloor de thuisploeg de grip op de wedstrijd. Diezelfde Mitchell van Oort moest zich even later nogmaals volledig strekken om een gevaarlijke inzet onschadelijk te maken.

‘Hardinxveld drong sterk aan en miste nog een opgelegde mogelijkheid. Met nog een kleine tien minuten op de klok werd het toch 0-1 voor de bezoekers uit een soort van flipperkast situatie. Uiteindelijk was het de onfortuinlijke Jeroen Scholman welke de bal met een grote boog in de verre hoek, in zijn eigen doel werkte. De intensiteit in de stevige maar faire duels lag vanmiddag heel hoog waardoor en nogal wat blessurebehandelingen moest plaatsvinden. In de toegevoegde tijd stuitte de bal uit een corner via een been van een Hardinxveld verdediger, net naast het doel van Hardinxveld. En zodoende kon scheidsrechter Rodney van Gelderen uit Dordrecht de twee ploegen naar de kleedkamers sturen met een 0-1 ruststand.’

‘In de tweede helft dacht s.v. Parkhout de bakens snel te kunnen verzetten en liet direct aanvallend impulsen zien. Een lobje van Jaey Daalhuizen belande op de lat en een vlammend afstandsschot van Timo Meerding raakte de paal. In de omschakeling moest Mitchell van Oort alweer zijn ploeg in de wedstrijd houden door bekwaam Collin de Cock te stuiten. Toch was het in de 5e min uut dezelfde speler die de 0-2 op het scorebord wist te zetten, en zodoende al vroeg in de tweede helft Hardinxveld uitzicht gaf op de eerste overwinning. Maar de thuisploeg bleek deze middag over een geweldige dosis veerkracht en werklust te beschikken. Goudhaantje Vincent Griffioen bracht de thuisploeg in de 10e minuut terug in de wedstrijd door glijdend een voorzet bij de eerste paal binnen te werken. De wedstrijd kreeg vanaf dat moment een extra dimensie doordat in mijn ogen de bezoekers een extra fysiek tandje gingen bijzetten.’

‘Gelukkig hield van Gelderen het hooft koel. Een opgelegde kans door Roy van ’t Hoog werd hoog overgeschoten, en een afgekeurd doelpunt bracht alles wat Hardinxveld was op de banken. De frustraties liep er bij de staf en supporters vanaf. In de 20e min scoorde Robin Jansen maar ook zijn doelpunt, op aangeven van Timo Meerding werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Timo Meerding kwam even later in een 1-1 duel met de keeper Robin de Boon net tekort om de gelijkmaker binnen te tikken. Vincent Griffioen werd gewisseld voor Souhail Maatougui en voor Robin Jansen kwam Eser Ozkilit in het veld. Ook Hardinxveld bracht het laatste kwartier verse krachten. Met nog 15 min op de klok was het Sem van Zwieten welke net binnen de zestien met snoeihard uithaalde en de gelijkmaker aantekende.’

‘Beide teams bleven strijden voor de winst waardoor er hier en daar wel heel forse overtredingen gemaakt werden. Voor aanvaller Lex de Gier viel zijn tweede gele kaart te noteren en kon voortijdig de douche opzoeken. Hectiek alom, Timo Meerrding werd 5 min voor de officiële speeltijd op de rand van de zestien nog aangetikt door de keeper welke ook nog geel kreeg. Een vrije trap van 25 mtr door Jaey Daalhuizen wist hij nog onschadelijk te maken. Nog een bal tikte hij uit de kruising maar er werd niet meer gescoord en de eindstand van 2-2 kon worden genoteerd. Scheidsrechter Rodney van Gelderen welke sinds kort op dit niveau fluit, vertelde mij na afloop dat hij nog niet eerder zo ’n intense wedstrijd had mogen fluiten. Als ik vanavond de film terugkijk kan ik nog wel kritieke punten voor mezelf vinden. Ik denk dat deze jongeman het nog ver gaat schoppen (fluiten) met die instelling.’

‘Na afloop werd keeper Mitchel van Oort terecht bekroond tot Man Off The Match. Trainer Kevin Reinhard kon na afloop leven met 1 punt. Hij maakte zijn ploeg de complimenten om een 0-2 achterstand om te buigen naar 2-2 en misschien als …… Maar dat telt niet in de sport, zoals wij allemaal al heel lang weten.’

Volgende week gaan de spelers van SV Parkhout naar Wilhelmina 26 in Wijk en Aalburg. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.