SV Parkhout – Sleeuwijk: 4-2

Gerard van Vliet, onze reporter voor SV Parkhout: ‘Een interessante competitieronde zij ik voorafgaande aan de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen coach Kevin Reinhard.’ Bij winst en gunstige uitslagen van tegenstander kan SV Parkhout zomaar enkele plaatsen stijgen in de rangschikking. Kevin Reinhard  beaamde dat maar temperde de optimisme van van Vliet direct door aan te geven dat er vandaag weer een ‘smalle’ selectie stond. Vanwege vakantie mist hij Jeroen Scholman, Rody de Vreede en Sem van Zwieten. Daartegenover staat dat hij kon starten met Jardell Adamson en Timo Meerding. Vincent Griffioen werd als wisselspelers achter de hand gehouden. Zijn blessure een vermoedelijke verrekte of gescheurde kruisband, blijkt na een MRI-scan mee te vallen.

De openingsfase van dit rechtstreekse degradatieduel was voor de bezoekers uit Sleeuwijk, en moest SV Parkhout veel terrein prijsgeven. Maar na ongeveer een kwartier spelen was de motor bij Timo Meerdink warmgedraaid. Hij strafte een verdedigende fout razendsnel af en zette de 1-0 op het subliem werkende scorebord voor de ploeg uit Nieuwegein.

Casper Baggen scoort hier de eerste van de twee door hem benutte penalty’s, en zet de thuisploeg op 2-0

Zes minuten later was het de doorgebroken verdediger Luc Jansen, welke op de rand van de zestien onreglementair te val werd gebracht door keeper Toine van der Pijl. Penalty besliste scheidsrechter Danny van Helden uit Prinsenbeek. Vol zelfvertrouwen eiste Casper Baggen dit karwei op, en ronde overtuigend af 2-0. ‘Een ware wederopstanding van de thuisploeg in voetballend opzicht.’ Met direct en fraai combinatiespel over het gehele veld werd Sleeuwijk teruggedrongen op eigen helft.

Jardell ontpopte zich als een ware plaaggeest voor de Sleeuwijk defensie. In de 35e min werd één van zijn rushes opnieuw door keeper van der Pijl, onreglementair gestopt. En opnieuw wees van Helden naar de stip. En weer was het Casper van Baggen, die de verantwoordelijkheid op zich nam en de strafschop onberispelijk inschoot. Het werk van de nog kwetsbare Timo Meerding zat erop en hij werd nog voor de rust gewisseld voor ‘comming man’ Levi Bruggeman.

Vlak voor rust wees van Helden opnieuw naar de penaltystip. Nu was het Ryan Verkerk welke te fors aan de noodrem had getrokken. Ook deze strafschop leverde een doelpunt op gescoord door Andor van Andel. 3-1 wat ook de ruststand betekende.

De tweede helft was de thuisploeg de controle over de wedstrijd volledig kwijt. Jardell Adamson was achtergebleven in de kleedkamer en werd vervangen door Remy Chefiri. In de 55e min was het invaller Paul den Braven welke bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen, 3-2. Met nog ruim een half uur te spelen werd het billen knijpen voor de thuisploeg. Sleeuwijk ging de lange bal hanteren en zette fysiek een tandje bij. De thuisploeg hield stand in ver in blessuretijd kwam toen het feestje van invaller Nordin Chentouf. De <23 speler loste de moegestreden Levi Bruggeman af en eiste even later de hoofdrol voor zich op. In eerste instantie verslikte hij zich, door in het strafschopgebied een drietal tegenstanders te dollen, maar vergat de bal in het doel te schieten.

In de laatste minuut onderschepte hij een foutieve terugspeelbal van een Sleeuwijk verdediger, en zette de keeper onder druk. Die schrok daar erg van en daardoor kon Nordin makkelijk de 4-2 binnenschuiven. Enkele ogenblikken later floot de soeverein lijdende scheidsrechter Helden het eindsignaal. 10 competitiepunten uit de laatste 4 wedstrijden behaalden de Parkhout bewoners, mede door dit resultaat.

‘Na afloop kon ik Kevin Reinhard en Jaques Schagen van Leeuwen toch feliciteren met de overwinning, en niet minder belangrijk de enorme veerkracht en inzet van zijn ‘smalle’ selectie.’