SV Geinoord en JSV spelen gelijk in stadsderby

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Omdat mijn jongste zoon op deze zonovergoten zaterdag jarig was (hij werd 44) kon ik de derby tussen JSV en Geinoord niet van dichtbij bekijken. Gelukkig heb ik genoeg contactpersonen die me van minuut tot minuut op de hoogte houden. De eindstand werd 2-2 en daarmee zal de thuisclub zich meest ontevreden getoond hebben. JSV verspeelde immers een voorsprong van 2-0 waardoor de kloof met rivaal Geinoord op vijf punten is blijven steken.

Omdat directe rivaal Zwaluwen met 1-0 van Woudenberg won, is de situatie er zeker niet beter op geworden voor beide Nieuwegeinse clubs. Gelet op het resterende programma is nog veel mogelijk maar er moet een klein wonder gebeuren, wil JSV aan directe degradatie ontsnappen.  Reken maar na: JSV moet achtereenvolgens tegen Zuidvogels (thuis), SVL (uit), Roda  (thuis) en Woudenberg (uit).

Geinoord stuit over twee weken op staartclub VVZ (thuis), vervolgen wachten als tegenstanders Zwaluwen (uit), Zuidvogels (thuis) en DTS (uit). Op papier een programma waarbij twee rechtstreekse rivalen bestreden moeten worden zodat Geinoord nog het een en ander in eigen hand heeft en jammer genoeg geldt dat niet meer voor de formatie van Michael van den Berg.

Ik hoorde dat het op sportpark Galecop een enerverende en niet al te beste derby is geworden waarbij vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis de zenuwen bij beide ploeg de overhand hadden.  Ricardo Bakker bracht euforie bij de fans van JSV door twee keer te scoren, maar in de loop van de tweede helft beet Geinoord via topscorer Dimitri Djollo (zijn zestiende van het seizoen) en Sharif Esadik van zich af en trok de score dus weer gelijk.

Die 2-2-eindstand heeft voor de ranglijst tot gevolg dat Geinoord nog steeds een plek voor de nacompetitie bezet terwijl JSV moet hopen dat de beslissende thuisduels tegen Zuidvogels en vooral rechtstreekse concurrent een positief resultaat gaan opleveren. Maar ook wanneer dat het geval is, blijft de zwart-witte brigade afhankelijk van de uitslagen die bij de concurrenten te zien zullen zijn in de komende weken. Kortom: er wacht ons een uiterst enerverend sluitstuk van het voetbalseizoen.

Dimitri Djollo reageert attent op de voorzet van Robert Maat, en laat keeper Pascal Florie kansloos. Geinoord komt door deze tegengoal, na de 2=0 voorsprong van JSV weer in de wedstrijd.  tussenstand 2-1. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren