SV Geinoord wint derby van JSV: 3-1

SV Geinoord en JSV bestreden elkaar zaterdag 19 maart j.l. op sportpark Parkhout. Beide ploegen zitten niet in de periode van een goede vorm en sprankelend voetbal, maar een derby is altijd een wedstrijd op zich. Voorafgaande aan de wedstrijd stond vast dat Geinoord absoluut punten moest overhouden aan deze confrontatie want de ‘kloof’ naar de nacompetitie plaatsen is minimaal en dat is iets waar je niet in wilt belanden.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd die na zo’n 10 minuten direct een definitieve wending kreeg. Het was Dyon die aan de linkerzijde doorbrak en sprintend de 16 meter inging. Daar werd hij onreglementair gevloerd en daarvoor kreeg Geinoord de penalty. De scheidsrechter trok ook nog rood en dus kon JSV al vroeg in de wedstrijd met 10 man verder. Vincent Griffioen liet doelman Pascal Florie kansloos en zo was het 1-0. Geinoord wist verder geen kans te creëeren in de resterende eerste helft. De ruststand was dan ook 1-0.

Na de rust probeerde Geinoord het eerder vast te zetten, maar JSV kon zich ondanks een numerieke minderheid vaak simpel onderuit voetballen. De eerste de beste corner in de tweede helft was wel weer een prooi voor Vincent Griffioen die hiermee zijn 2e van de middag maakte. Hij kon geheel vrijstaand de 2-0 binnenkoppen. HIermee leek de wedstrijd gespeeld, maar JSV weigerde te capituleren. Het bleef zoeken naar een doelpunt, maar had ook moeite om uitgespeelde kansen te krijgen. In de 70e minuut was het wel raak. Een vrije bal vanaf de rechterzijde kon binnengekopt worden door Daniel Makee en zo was er ineens de aansluitingstreffer, 2-1.

In de slotfase had Geinoord alle geluk, bij een scrimmage voor de goal was het uiteindelijk de paal die redding bracht voor Geinoord. JSV was met deze actie dichtbij de gelijkmaker en dat zou gezien de werklust van de mannen uit ‘Noord’ misschien niet eens onverdiend zijn geweest. Geinoord had de geheel tweede helft moeite in balbezit en wist nauwelijks gevaarlijk te zijn voor het doel van JSV. De beslissing viel uiteindelijk in de slotminuut toen Vincent Griffioen werd weggestuurd aan de rechterkant. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gered door doelman Florie maar werd in de rebound alsnog door de benen geschoten en dat betekende de beslissing 3-1.