Katern

SV Geinoord stunt in beker tegen Huizen en wint met 1-0

Afgelopen dinsdagavond kwam hoofdklasser SV Huizen op bezoek voor de bekerwedstrijd. Huizen was op papier de grote favoriet, maar kwam van een koude kermis thuis. De ploeg uit Huizen had het de gehele avond enorm lastig tegen een zeer goed georganiseerd spelend SV Geinoord wat voor elke meter vocht en de wil had om de volgende ronde te halen. Geinoord kreeg in de eerste helft ook goede mogelijkheden om de score te openen, maar de afronding daarin faalde elke keer. Het was Mick Brookman die uit een vrije trap de bal in eerste instantie een grote kans kreeg maar de aanname op de borst stuiterde te ver weg. Huizen stelde daar maar één doelpoging tegenover. De aanvaller kwam vanaf de linkerzijde naar binnen en koos voor een schot links, maar zijn poging ging naast het doel. Geinoord kreeg pal voor rust de uitgelegen mogelijkheid om de score te openen. Het was de hardwerkende Roland Truggelaar die aan de rechterzijde doorkwam en zijn voorzet was op het hoofd van Mick Brookman bij de 2e paal. De kopbal was echter te zwak en belandde in de handen van de doelman van Huizen.

Na de rust kon Geinoord het blijven opbrengen om vanuit de organisatie een prima teamprestatie neer te zetten en het geloof in een stunt werd met de minuut groter. Huizen trachtte met een extra middenvelder wat meer gevaar te stichten maar de ploeg wist zich niet hele grote uitgespeelde kansen te creëeren. Geinoord kreeg vanuit de tegenaanval nog de beste kans., Het was Roland Truggelaar die de doelman omspeelde en de openingstreffer leek binnen te kunnen schieten, maar hij viel en zo was dezse unieke kans voorbij. Even leek het erop dat Geinoord niet zou scoren en dat Huizen dan met de oude voetbalwet ermee vandoor zou gaan. De ploeg kreeg een dot van een mogelijkheid via een aanval aan de linkerzijde. De voorzet belandde bij één van de spitsen maar zijn inzet was te hard en te hoog en spatte op de lat uitéén. Geinoord leefde nog en de stunt zat nog zeker in de lucht.

Uiteindelijk kwam deze stunt er ook echt. Met nog een kleine 10 minuten op de klok was het Soulaiman Akani die vanaf de rand 16 kon uithalen en zijn schot verdween via de keeper en de paal binnen. Huizen was niet meer bij machte het tij nog te keren in de laatste fase van de wedstrijd en zo stuntte 2e klasser Geinoord op deze mooie dinsdagavond tegen hoofdklasser Huizen.

Geinoord spelers juichen na de treffer

Bron: Rondom Voetbal. Foto: Gerard van Vliet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren