Katern

SV Geinoord brengt senioren samen ‘Met En Voor Elkaar’

Zaterdagen op of langs het veld. Doordeweeks samen trainen. Een drankje in de sportkantine. Het is een bekend beeld bij sv Geinoord op sportpark Parkhout in Nieuwegein-Zuid. Sinds jaar en dag geven voetballers, vrijwilligers en supporters met en voor elkaar vorm aan de vereniging. Met als voornaamste activiteit: voetbal. Vanzelfsprekend, zou je zeggen. Maar de laatste jaren is er een interessante ontwikkeling gaande en ontplooit de vereniging activiteiten buiten de gebaande paden.

De vereniging wil ook een ontmoetingsplek zijn voor mensen die zelf niet meer actief kunnen (of willen) sporten. Dus startte de club het initiatief Met En Voor Elkaar. Een activiteit op de dinsdagen voor mensen van 75 jaar en ouder uit Nieuwegein. Om eenzaamheid te voorkomen en mensen in beweging te houden. Het levert mooie ontmoetingen én enthousiaste deelnemers en vrijwilligers op.

Al een aantal jaar organiseert de vereniging elke week wandelvoetbal, voor deelnemers van 55 jaar en ouder. Al een tijdje leefde de wens om deze activiteit uit te breiden met een aangepast programma voor mensen van 75 jaar en ouder. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij de gemeente Nieuwegein én bij ZonMW en het ministerie van VWS in het kader van het programma Eén tegen eenzaamheid, zette de plannen in een stroomversnelling. En in februari 2020 ging het project van start.

De combinatie met het wandelvoetbal is niet toevallig. Deelnemers die zelf geen vervoer (meer) hebben, kunnen rekenen op een lift van één van de wandelvoetballers. Service van deur tot deur. En het gezamenlijke koffiedrinken zorgt ervoor dat de drempel voor een eventuele overstap van de wandelvoetballers naar Met En Voor Elkaar lager is.

Gevarieerd programma
Wekelijks komen, als de Coronamaatregelen dat toelaten, in wisselende samenstelling zo’n dertig 75-plussers naar de kantine op sportpark Parkhout. Gastvrouwen staan ‘s ochtends klaar om hen te ontvangen. En na de koffie of thee begeleiden stagiaires van het ROC Midden Nederland een aangepaste, korte beweegactiviteit. De rest van de ochtend is gereserveerd voor ontmoeting en spel. Er zijn bordspellen, men kan sjoelen, darten, (indoor) jeu de boulen, et cetera. De tafels die gereserveerd zijn voor het klaverjassen, zitten elke dinsdag vol. En zeker bij mooi weer kijkt een aantal deelnemers graag naar de wandelvoetballers, die op hetzelfde tijdstip actief zijn. Af en toe is er een speciale activiteit: muziekbingo, een optreden, een wandelochtend. De verzorging van de lunch is in handen van mensen met een verstandelijke beperking die bij Stichting Reinaerde hun dagbesteding hebben. Een paar dagen per week is de kantine van de voetbalvereniging hun uitvalsbasis. Ook op deze manier neemt sv Geinoord haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Nieuwegein 50 jaar op dinsdag 6 juli 2021
De verjaardag van Nieuwegein laten we bij het project Geinoord Met En Voor Elkaar niet zomaar voorbij gaan. We houden voor alle 75-plussers, mannen en vrouwen, uit Nieuwegein een open dag op dinsdag 6 juli 2021 (onder voorbehoud van Corona-maatregelen). De toegang is evenals de drankjes en de lunch GRATIS en de aanwezigen kunnen in het programma kiezen voor:

. spelactiviteiten zoals klaverjassen, rummicup en andere bordspellen
. fototentoonstelling 50 jaar Nieuwegein
. sportactiviteiten zoals darten, biljarten, jeu-de-boules
. een quiz over 50 jaar Nieuwegein, verzorgd door de KBO Nieuwegein
. beweegactiviteiten onder leiding van leerling fysiotherapeuten van ROC Midden Nederland
. een muzikaal meezing-optreden van Zing-Entertainment

Deze dinsdag 6 juli 2021 begint om 10.00 uur in de ochtend. Als de Corona-maatregelen het niet toestaan, wordt de dag verplaatst naar een later tijdstip.

Aanmelden voor deze dag kan telefonisch bij Gerard van Vliet: 06-28150836 of bij Rien Nijsse: 06-48028002.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk