Susan Vos (40) uit Nieuwegein fietst tegen kindhuwelijken

De 40-jarige Susan Vos uit Nieuwegein gaat dit jaar fietsen tegen kindhuwelijken. Vos, dagelijks werkzaam als fulltime leerkracht in het speciaal onderwijs op SBO De Evenaar in Nieuwegein, is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. In november zal zij in zeven dagen 400 km afleggen met hoge bergpassen en spectaculaire afdalingen op de route door Vietnam! Susan: ‘Ik fiets mee met Cycle for Plan en help kindhuwelijken de wereld uit te trappen!’

‘Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes. Kindhuwelijken zijn het meest ernstige probleem voor meisjes in de afgelegen gebieden in Noord Vietnam. 44 procent van de meisjes trouwt daar voor hun 18e jaar. De bevolking in deze provincies bestaat voornamelijk uit etnische minderheden die behoren tot de armste en meest achtergestelde groepen van Vietnam. Hun armoede en het ontbreken van kansen zijn belangrijke oorzaken van kindhuwelijken’ aldus Susan Vos.

Steun Susan Vos
Door Susan Vos als deelnemer van Cycle for Plan te steunen, kan Plan International Nederland strijden tegen kindhuwelijken. Dit doet Plan door bewustwording, bescherming tegen geweld, lobby en scholing.

Plan werkt er aan om onderwijsdrempels voor meisjes weg te nemen omdat onderwijs meisjes bewust maakt van hun rechten en hun kans vergroot op het vinden van werk waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Plan onderhandelt zodat ook getrouwde meisjes naar school kunnen en organiseert kortlopend inhaalonderwijs, waarmee meisjes hun diploma kunnen halen.
Plan zet meisjesclubs op, waarin zij leren over hun rechten, de mogelijkheden voor de toekomst, sociale vaardigheden, seksuele voorlichting en de gevolgen van een kindhuwelijk.

Help meisjes wereldwijd aan een betere toekomst en stop kindhuwelijken! Laat de meisjes in Vietnam kind zijn, laat ze zo lang mogelijk van onderwijs genieten oftewel geef meisjes in Vietnam een betere toekomst.

U kunt Susan Vos uit Nieuwegein steunen door geld over te maken. Dat kan via deze link. Inmiddels is er al 1.175,- euro opgehaald. Het doel is om 4.000,- euro op te halen.

Links: Susan Vos

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren