Supermarktacties Voedselbank Nieuwegein

Iedere vrijdag staat de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein met een team van enthousiaste vrijwilligers bij diverse supermarkten om producten te werven voor mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Dankzij de gastvrijheid van de supermarkten en de vrijgevigheid van hun klanten zijn deze acties zeer succesvol te noemen.

De supermarktacties zijn een essentieel onderdeel in de verwerving van voedsel voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein, zodat wekelijks de benodigde voedselpakketten voor de gezinnen worden gevuld.

Iedere vrijdag wordt een actie gehouden in een supermarkt. Deze acties houden in dat vrijwilligers van de Voedselbank de binnenkomende klanten vragen iets extra’s te kopen. Nadat de klanten dit product hebben afgerekend bij de kassa, kunnen zij dit product schenken aan de vrijwilligers van de Voedselbank die klaarstaan met lege kratten.

Deze acties worden gehouden van 10.00 tot 17.30 uur door afwisselend drie teams van twee vrijwilligers. De Coördinator Supermarkten zorgt ervoor dat alles in de supermarkt klaar staat en om 17.30 uur worden de kratten opgehaald door twee chauffeurs. Op de Voedselbank worden in de loop van de week alle producten geteld en genoteerd. Iedere vrijdag vindt de uitgifte van de voedselpakketten plaats.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk