Succesvolle zaalsportschoenenactie voor vluchtelingen

In korte tijd heeft de Rotaryclub in Nieuwegein middels een actie geld weten op te halen voor zaalsportschoenen en sportsokken voor de vluchtelingen die zijn opgevangen in de riviercruiser nabij het Cals College. Deze sportschoenen zijn nodig om met alle sporten mee te kunnen doen in de sporthal van Merwestein. De vluchtelingen die geen sportschoenen hebben, sporten tot nu toe op blote voeten. Daarom kunnen ze niet met alle sporten, denk bijvoorbeeld aan voetbal, meedoen. Het verzoek kwam binnen van de gemeente Nieuwegein.

Vanaf begin november dit jaar zijn er vluchtelingen komen wonen op de boot die is aangemeerd in de wijk Merwestein. Inmiddels wonen er 90 jong volwassen vluchtelingen waaronder 12 vrouwen. De gemeente Nieuwegein probeert i.s.m. verschillende partijen zoals het COA, Cals College, bibliotheek De tweede verdieping en Vluchtelingenwerk het verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit doen de partijen door bijvoorbeeld bij te dragen aan een zinvolle dagbesteding om zo verveling te voorkomen en het welzijn te bevorderen. Anderzijds is zinvolle dagbesteding ook belangrijk in het kader van tegengaan van mogelijke overlast in Nieuwegein en mogelijke onveiligheidsgevoelens voor de inwoners van Nieuwegein.

Maar liefst zeven partijen hebben aan de actie samengewerkt en gezorgd voor de sportschoenen en -sokken. Naast de Rotaryclub Nieuwegein zijn dat Caritas Nieuwegein, Protestantse Gemeenschap Nieuwegein Noord, SUN Lekstroom, Rotaryclub Vianen-Vreeswijk, Lionsclub Nieuwegein en Fonds RDO. Daarnaast heeft Schoenenwinkel Van Haren een mooie korting gegeven op de 90 paar zaalsportschoenen voor de vluchtelingen.

Op de foto: Hannie van Baren (rechts) overhandigd de schoenen en sokken aan Henk van den Berg, locatiemanager Vluchtelingenboot Nieuwegein

Opvang vluchtelingen op schip eindigt 1 maart
Op 1 maart 2023 eindigt de opvang van vluchtelingen op de MS Princess. Vanaf maart start het vakantieseizoen en is het schip niet meer beschikbaar voor opvang. De 90 vluchtelingen gaan dan weer terug naar Ter Apel of door naar een volgende locatie.

De toestroom van vluchtelingen is nog niet voorbij. In Ne- derland is er nog altijd een groot tekort aan (crisis)noodopvang voor vluchtelingen en asielzoekerscentra zitten vol. Gemeente Nieuwegein levert met vier maanden opvang een kleine bijdrage aan het grote landelijke probleem. ‘Dat lukt ons mede dankzij de inzet van alle hulpinstanties, het Cals College, de vrijwilligers en de mensen in de buurt. Samen bieden we de vluchtelingen vier maanden een thuis in Nieuwegein’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Over de Rotaryclub Nieuwegein
Rotaryclub Nieuwegein is een energiek netwerk van maatschappelijk betrokken mensen die met hun activiteiten een bijdrage willen leveren aan de Nieuwegeinse samenleving, contacten tot stand willen brengen en natuurlijk steun willen bieden aan elkaar.

Om dit te kunnen bereiken, is de club zo breed mogelijk samengesteld, qua beroep, sector en plaats in de maatschappij. Ieder lid van de club heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een link met Nieuwegein. Dat kan zijn qua wonen, maar zeker ook qua werken.

Om dynamisch te kunnen blijven en om aan de vele vragen die zij krijgen, te kunnen blijven voldoen, zijn de leden continue op zoek naar dames en heren, die hun ‘dreamteam’ willen komen versterken.

Meer willen weten over Rotary?
Willen weten wat Rotaryclub Nieuwegein doet? Willen bijdragen aan de ‘community’ van Nieuwegein? Een keer langs willen komen? Lid willen worden? Voor alle vragen: rcnieuwegein@gmail.com!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk