Succesvolle bijeenkomst Wijkchallenge

Woensdag 25 maart vond een netwerkbijeenkomst van de Wijkchallenge plaats in Sport- en Evenementencomplex Merwestein met Edward van Cuilenborg als gastheer. Buurtsportcoach Marije Ewald van SportID Nieuwegein vertelde hier o.a. over de ervaringen van de Wijkchallenge pilot die in januari tot en met maart heeft plaatsgevonden.

Tijdens deze bijeenkomst werden ook de nieuwe plannen voor de volgende editie, welke in april van start gaat, bekend gemaakt. Ook in de vernieuwde Wijkchallenge gaan verschillende wijken het tegen elkaar opnemen. In deze versie worden de wijken uitgebreid en samengevoegd tot vijf teams. De wijken Jutphaas/Wijkersloot, Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve en Plettenburg vormen een groep. De wijken Galecop (plus Laagraven) en Batau vormen ieder een eigen groep. Het stadscentrum, de Doorslag, Merwestein en Hogelanden voegen zich samen en de groep Zuidoost bestaat uit de wijken Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Fokkesteeg, De Wiers en Het Klooster. Verschillende organisaties uit het onderwijs, welzijn/gezondheidszorg, sportaanbieders en de gemeente Nieuwegein waren aanwezig. Eén van de ambassadeur van de wijkchallenge is wethouder Hans Adriani.

De activiteiten uit de wijkchallenge zijn volledig gratis en voor iedere Nieuwegeiner in de leeftijdscategorie 30 tot 45 jaar. Kijk voor meer informatie of aanmelden op deze website. Voor vragen kan ook contact opgenomen worden met Buurtsportcoach Marije Ewald. Telefonisch via 030-6004261 / 06 – 245 33 263 of per email m.ewald@merwestein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren