Katern

Succesvol Nederlands Kampioenschap Showrijden voor KRC Rolling in Almere

Op zaterdag 11 februari werden in de Topsporthal in Almere de Nederlands Kampioenschappen Showrijden in het kunstrolschaatsen verreden. KRC Rolling was daar vertegenwoordigd met maar liefst 9 showgroepen. Voor KRC was het een zeer succesvol kampioenschap met maar liefst drie keer goud, één keer zilver en één keer brons.

Goud was er voor de grote groep, die in 2016 al een succesvol jaar had met een WK-deelname. Dit jaar was het nummer, “Aging Out”, geïnspireerd op het verhaal van weeskinderen die geacht worden op hun 18e op eigen benen te kunnen staan. Verder behaalde het senior kwartet goud met een vurig nummer op Spaanse flamenco-muziek, en er was goud voor de jeugdgroep met als thema ‘Silent Movie”. Zilver was er voor de kleine groep met het emotionele nummer “For those in heaven”. Brons was er voor het tweede senior kwartet met het nummer Sheherazade.

Helaas vielen de drie jeugdkwartetten niet in de prijzen. Zij werden 4e, 6e en 7e.Ook de tweede jeugdgroep viel met een mooie 4e plaats net buiten de prijzen.

Met deze resultaten behoort KRC Rolling tot de absolute top binnen het Nederlandse Kunstrolschaatsen. De vereniging is nu in afwachting op een beslissing van de rolschaatsbond of zij groepen mag uitzenden naar de Europese Kampioenschappen Showrijden in Nantes, Frankrijk, die eind april worden verreden.

In totaal deden er bijna 200 deelnemers mee verdeeld over 30 teams. Showrijden op rolschaatsen is een vrij onbekende sport. Nederland telt in totaal twaalf clubs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk