Katern

Succes voor schoonspringers Aquarijn in ‘Schrikkelwedstrijd’

Op zaterdag 29 februari jl. werd in Amsterdam de ‘Schrikkelwedstrijd’ gehouden voor schoonspringen op de 1 meter plank. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam aan deze wedstrijd deel met maar liefst 11 schoonspringers.

In de D-groep (10/11-jarigen) was er bij de meisjes een gouden medaille voor Yunah Hulkenberg. Ze liet een mooi, stabiele serie van vier sprongen zien. Bij de jongens in de D-groep was er goud voor Mika Grosze Nipper.

In de C-groep (12/13-jarigen) was er bij de meisjes een 6de plaats voor Jinte. Net achter haar eindigde Anissa Deraz op de 7de plaats.

Aquarijn is dit seizoen sterk vertegenwoordigd in de B-categorie. In de B-groep (14/15-jarigen) was er bij de meisjes een 2de plaats voor Iris de Heer, het brons ging naar Nica Rakke. Bij de jongens was er goud voor Matthew Hibbert, zilver voor Daan Willemen en brons voor Kayra Asci. 

In de A-groep (16/17/18-jarigen) liet Oona Abbema verstek gaan. Zij had het toelatingsexamen voor de studie geneeskunde deze dag. Bij de jongens was er goud voor Manuel Oztopcu. Met zijn 2,5 salto voorover scoorde hij een 8 bij de jury!

Bij de masters liet Tanja van Hassel een mooie serie sprongen zien en wist hiermee het zilver te behalen. Volgende week neemt zij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters in Eindhoven.

Op donderdag 12 maart reizen Joy, Yunah, Mika, Daan, Kayra, Nica, Iris en Manuel af naar het Finse Helsinki. Onder leiding van Angelique en Sabine de Vroome zullen zij deelnemen aan The Finnish open Diving Championships. Matthew en Oona nemen ook deel aan dit toernooi. Zij springen voor Team NL.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren