Succes aanpak lege kantoren zet door

Nieuwegein loopt landelijk voorop in het stimuleren van wonen in voormalige kantoren of op voormalige kantoorlocaties. Dat er vraag is naar dergelijke woningen, blijkt uit het succes van twee recente projecten.

Op vrijdag 10 april werd het appartementencomplex aan de Nedereindseweg 30 opgeleverd, in de volksmond vooral bekend als ‘De Rabobanklocatie’. Het voormalige Rabobankkantoor stond al jaren leeg en verkeerde in slechte staat. Het gebouw werd gesloopt en maakte plaats voor een complex met 42 appartementen waarvan de bewoners de afgelopen weken de sleutels uitgereikt hebben gekregen.

In bijzijn van de nieuwe bewoners, omwonenden en bouwers werd het gebouw opgeleverd. De nieuwe bewoners werd veel woongeluk toegewenst door wethouder Gadella en oud-Rabobankdirecteur Beernink. De officiële openingshandeling was bijzonder. De heer Beernink en uitvoerder Van Schaik van Plegt Vos onthulden een kunstwerk dat was vervaardigd uit het oude kunstwerk aan de gevel van het voormalige Rabobankkantoor.

Op zaterdag 11 april startte de verkoop van de volgende Nieuwegeinse kantoortransformatie. 13 kantoorvilla’s aan de Villawal worden getransformeerd naar 87 woningen. De woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de kelder en allemaal een balkon. Ook wordt er een binnentuin gerealiseerd. De animo voor de woningen is groot, zowel vanuit starters op de woningmarkt als vanuit mensen die hun eengezinswoning willen verruilen voor een appartement dichtbij het centrum.

In de binnenstad van Nieuwegein wordt momenteel druk verbouwd aan de Erfstede. In dit voormalige kantoorpand worden 19 appartementen gerealiseerd. Op de Bakenmonde in Lekboulevard zijn momenteel 106 huurappartementen in aanbouw van corporatie Jutphaas Wonen. Aan de Krijtwal in Merwestein staan nog enkele woningen te koop. De bouw gaat hier binnenkort van start. In totaal zijn er inmiddels 309 woningen opgeleverd op kantoorlocaties en zijn er nu 125 in aanbouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren