Subsidies voor Het Klooster

De gemeente Nieuwegein heeft de subsidiemogelijkheden van bedrijvenpark Het Klooster laten onderzoeken. Uit de voorlopige onderzoeksresultaten blijkt dat

Het Klooster een zeer goede kans maakt op aanvullende overheidssubsidies.

Bij de ontwikkeling van het bestemmingsplan Het Klooster heeft de Gemeente Nieuwegein de nodige aanpassingen moeten doen. De toenemende belangstelling voor het behoud van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (met zijn historische verdedigingswerken) en een ecologische groenstrook hebben de beoogde oppervlakte van het bedrijvenpark met zo’n 20 hectaren doen afnemen.

Daarnaast zijn er van ministeries en anderen nog geen concrete financiële toezeggingen ontvangen voor de aankoop en de ambitieuze inrichting van het gebied tussen het bedrijvenpark en de Liniedijk. Om deze reden – en vanwege de afname van het oppervlak aan uitgeefbare terreinen – had het gemeentebestuur opdracht gegeven om de mogelijke alternatieve subsidiebronnen voor het Kloosterproject te onderzoeken.

De eerste resultaten van dit subsidie-onderzoek zijn positief en brengen de ambities van de gemeente ten aanzien van Het Klooster dichterbij: integratie van cultuurhistorische aspecten in een duurzaam bedrijvenpark waarin ook ruimte is voor utilitair en recreatief fietsverkeer. Dit concept maakt van Het Klooster een project met een hoogwaardige uitstraling dat goede kans maakt op vele miljoenen euro’s aan extra overheidssubsidies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk