Subsidieregeling voor kleine kunstprojecten

Samen met buurt-, wijk- of stadgenoten dansen, toneelspelen, muziek maken, tekenen, schrijven, een tentoonstelling bezoeken of iets heel anders creatiefs doen. Zulke activiteiten maken Nieuwegein tot een leukere stad waarin het goed samenwonen is. In de nieuwe Cultuurvisie 2015-2020 van de gemeente Nieuwegein staat daarom dat er veel ruimte moet zijn voor ideeën en plannen die door Nieuwegeinse inwoners en organisaties worden bedacht. Om te stimuleren dat ze ook van de grond kunnen komen, ondersteunt de gemeente die plannen de komende drie jaar op meerdere manieren.

Zo zal in het eerste kwartaal van dit jaar een Cultuurmakelaar worden aangesteld. Deze man of vrouw kan mensen of organisaties met goede initiatieven helpen om hun weg te vinden bij alles wat daarbij komt kijken: zoals geld, vergunningen en het leggen van de juiste contacten.

Ook stelt de gemeente geld beschikbaar voor goede plannen: de stimuleringsregeling voor kleinschalige kunst- en cultuurprojecten. Deze regeling is bedoeld om inwoners, kunstenaars en organisaties te helpen zelf activiteiten te ondernemen op het gebied van kunst en cultuur. Wethouder Cultuur Martijn Stekelenburg: “Wij hopen dat deze regeling tot mooie en verrassende initiatieven met nieuwe verbindingen leidt, waarbij werken met elkaar centraal staat.”

De gemeente vergoedt maximaal 70% van de kosten, tot een maximum van
€ 7.000. De overige 30% moet de aanvrager zelf opbrengen of bij elkaar krijgen. De regeling geldt voor drie jaar. Daarna is het de bedoeling dat kleine kunstprojecten geheel vanuit de samenleving zelf gerealiseerd kunnen worden.

Aanvragen kunnen tweemaal per jaar worden ingediend: voor 1 april en voor 1 oktober. Wilt u meer weten over meedoen aan de stimuleringsregeling? Neemt u dan contact op met Cindy Bergman via 14 030 of via e-mailadres: c.bergman@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk