Subsidie KMN Kind & Co

Subsidie KMN Kind & Co vaststelling 2011 en toekenning 2013 peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie en Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligers peuterspeelzalen.

Het college heeft de subsidie over 2011 van KMN Kind & Co vastgesteld en de subsidieaanvraag voor 2013 goed gekeurd. De activiteiten die met de subsidie 2013 worden uitgevoerd zijn het reguliere peuterspeelzaalwerk (205 plaatsen) en het peuterspeelzaalwerk met voorschoolse educatie (144 plaatsen). Met het peuterspeelzaalwerk wil de gemeente dat kinderen goed voorbereid en zonder taalachterstand hun schoolloopbaan kunnen doorlopen, een startkwalificatie kunnen behalen en uiteindelijk succesvol kunnen deelnemen aan de maatschappij. Aan voorschoolse educatie kunnen peuters deelnemen vanwege hun (dreigende) taalachterstand. Vanaf juli 2012 is wettelijk bepaald dat vrijwilligers die meer dan een keer op een peuterspeelzaal worden ingezet een Verklaring Omtrent Gedrag moeten overleggen. Hierdoor wordt de veiligheid van kinderen beter geborgd.

Beslispunten: 1. In te stemmen met de jaarverantwoording 2011 van KMN Kind & Co en de subsidie vast te stellen op € 577 .406.
2. Akkoord te gaan met de toekenning van een subsidiebedrag aan KMN Kind & Co voor 2013 van € 173.680 voor het regulier peuterspeelzaalwerk en van € 493.083 voor het peuterspeelzaalwerk met voorschoolse educatie.
3. In te stemmen met de vergoeding van de jaarlijks terugkerende kosten (begroot op € 6.250) van de Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligers in de peuterspeelzaal vanaf 2012 aan KMN Kind & Co. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk