Studenten ROC Midden Nederland vragen op Paarse Vrijdag aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit op school

Leden van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland hebben op alle colleges een bijeenkomst georganiseerd, ook op het ROC Horeca & Toerisme in Nieuwegein. Daarin gingen studenten en medewerkers met elkaar in gesprek over de thema’s diversiteit en inclusiviteit. Ook werd de Regenboogvlag gehesen.

De Ondernemingsraad van ROC Midden Nederland ziet het belang van Paarse Vrijdag en steunt de Centrale Studentenraad in de inspanningen. Sander Glaubitz, student en lid van de Centrale Studentenraad: “Ook dit jaar organiseren we evenementen op Paarse Vrijdag. Daarmee creëren we ruimte en begrip voor seksuele- en genderdiversiteit. Daarnaast willen we benadrukken dat er ook ruimte is voor alle andere verschillen binnen onze school. En niet alleen op speciale dagen zoals Paarse Vrijdag, maar het hele jaar door. Iedereen moeten zich immers welkom en prettig voelen. Want ondanks die verschillen willen we als studenten en medewerkers vooral hetzelfde: een plek creëren waar je jezelf kunt zijn en waar je je als mens kunt ontwikkelen door studie of werk.”

Paarse Vrijdag
In 2010 werd Paarse Vrijdag in Noord-Amerika in het leven geroepen. Scholen en universiteiten worden ieder jaar op de tweede vrijdag in december (inderdaad, vandaag!) omgetoverd tot een paars paradijs. Sinds enkele jaren zien we Paarse Vrijdag ook op Nederlandse scholen en universiteiten.

Paarse Vrijdag is in het leven geroepen om solidariteit te laten zien naar de LGBTQ+ community. We zien dat deze traditie vooral op scholen en universiteiten voorkomt. Dit komt omdat LHBTQ+’ers in het onderwijs nog altijd veel gepest worden – en dat terwijl je studententijd juist een ontdekkingsperiode zou moeten zijn van genderidentiteit, expressie en seksualiteit.

De paarse kleur komt uit de regenboogvlag en staat voor ‘spirit’, oftewel karakter. Dit is dan ook de reden dat Paarse Vrijdag in Noord-Amerika ‘Spirit Day’ wordt genoemd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk