Studenten Facility, Horeca & Travel College samen met wethouders in actie voor NLdoet

Ruim 150 studenten van het Facility, Horeca & Travel College hebben vrijdagochtend 9 maart intensief samengewerkt met vier wethouders van de gemeente Nieuwegein voor NLdoet. De wethouder Johan Gadella opende samen met Suzanne Staal, directeur van het Facility, Horeca & Travel College, de vrijwilligersactie op het mbo-college. Hierna sloten ook wethouders Peter Snoeren, Hans Adriani en Martijn Stekelenburg aan om zich samen met de studenten in te zetten voor projecten in de gemeente Nieuwegein.

Om half 10 vertrok een groep van vier studenten met de wethouders Johan Gadella en Peter Snoeren richting basisschool Lucas Galecop om het schoolplein samen te voorzien van planten en bomen. Met een kwast in de hand ging een andere groep studenten op weg naar Bouwspeeltuin Bouwgein. Daar zorgden zij er samen voor dat de gebouwen van de speeltuin weer een nieuw likje verf kregen.

Samen met wethouder Stekelenburg is de buitenboel bij de Kledingbank opgeknapt en ook muzieklocatie The Pit is door studenten en wethouder Hans Adriani opgeruimd.

“Sowieso leuk natuurlijk om een dagje niet in de schoolbanken te hoeven zitten maar het leukste vind ik dat we nu iets voor iemand anders kunnen doen”, lichtte een studente van de opleiding Facilitaire Dienstverlening toe.

Verwenochtend op de Newtonbaan
Ook op het Facility, Horeca & Travel College zelf zaten de studenten niet stil. Studenten van de entree opleidingen Horeca Assistent en Dienstverlening organiseerden een verwenochtend voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt met onder andere een workshop koekjes bakken en een proeverij.

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hun talent voor samenwerken en organiseren ook inzetten voor de maatschappij. Daarnaast levert het de studenten een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op”, aldus Suzanne Staal (Directeur Facility, Horeca & Travel College).

Leerlingen ROC aan de klus in de bouwspeeltuin Bouwgein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren