Studenten Facility Horeca & Travel College krijgen diploma

Op donderdag 15 september 2016 ontvangen studenten van het Facility Horeca & Travel College in Nieuwegein, die hebben deelgenomen aan de pilot ‘Frank leidt op’, hun landelijk erkend diploma Horeca Assistent.

De pilot is een samenwerking tussen chefkok en leermeester Frank van der Zande van Umoja food, Humanitas-DMH, gemeente Nieuwegein, Werk en inkomen Lekstroom (WIL)  en het Facility, Horeca  & Travel College van ROC Midden Nederland. Tijdens dit re-integratieproject krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om aan het werk te gaan en te participeren in onze samenleving. Het doel is om alle deelnemers aan het werk te krijgen bij geïnteresseerde partijen in de horeca.

Het project is speciaal opgezet voor mensen die speciale aandacht vragen, een achterstand hebben op de arbeidsmarkt, al een tijd uit een werksituatie zijn en mensen met een (licht verstandelijke) beperking. De deelnemers leren in een veilige omgeving en in een kleine groep zichzelf te ontwikkelen. Ook ervaren zij hoe het is om je te begeven in een (horeca-) werkomgeving waarin structuur en sociale omgangsvormen heel belangrijk zijn.

De opleiding is speciaal samengesteld voor mensen die iets meer moeite hebben met leren. Daarom kunnen ze ook wat langer over de opleiding doen. Frank van der Zande wil zijn studenten in contact brengen met zijn netwerk, het bedrijfsleven en de horeca. “Deze verborgen doelgroep heeft mijn hart gestolen.  Ze zijn goudeerlijk en het geeft zoveel voldoening om met hen te mogen werken.”

Het re-integratieproject biedt een opleiding van één tot anderhalf jaar. De deelnemers gaan één dag per week naar het Facility, Horeca en Travel College en werken vier dagen per week in de praktijk, in het Grand Café. Het Grand Café is gesitueerd in de centrale hal van het Centraal Bureau van Humanitas DMH in Nieuwegein. De keuken van het Grand Café is professioneel en volledig ingericht om studenten optimaal te laten presteren. Door deze combinatie van werken en leren hebben ze na afloop niet alleen een erkend diploma op zak, maar ook veel werkervaring opgedaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk