Studenten van Facility, Horeca & Travel College koken voor goede doel

Op maandag 19 februari hebben de koks in opleiding van het Facility, Horeca & Travel College uit Nieuwegein hun steentje bijgedragen aan de campagne Gezondheid Telt van de gemeente Utrecht. Hiermee wilde de gemeente Utrecht laten zien hoe zij bijdraagt aan de gezondheid van haar inwoners.

De studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok hebben hun kooktalenten ingezet om de (ex-) daklozen van nachtopvang NoiZ te verwennen met een lekker en voedzaam diner. Samen met docenten Ko Miltenburg en Bob van der Borg kookten de studenten voor 40 kwetsbare burgers. De aanwezigen genoten van macaroniburgers met rauwkost op een zelfgemaakte Italiaanse bol. Het diner werd afgesloten met een heerlijk dessert bestaande uit een krentenwaaier met bavarois en vers fruit. Het was voor de gespecialiseerd koks in opleiding een bijzondere manier om hun opgedane kennis in te zetten voor het goede doel.

Niveau 4 koksopleiding
Dit is het eerste jaar dat studenten naast een niveau 3 ook een niveau 4 koksopleiding kunnen volgen op het Facility, Horeca & Travel College. Zij worden opgeleid tot gespecialiseerd kok. Dat betekent dat ze o.a. bijzondere kooktechnieken leren. Ook leren zij zelf recepten ontwikkelen en verfijnen. Naast koken op hoog niveau is het ook belangrijk om de sociale vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van de koks verder te ontwikkelen. Het contact met de gast, leiding geven en onder hoge druk werken zijn belangrijke onderwerpen die worden behandeld tijdens de lessen. De bbl-studenten gaan één dag naar school en de rest van de week werken zij bij hun leerbedrijf. De eerste lichting werkt bij een aantal gerenommeerde leerbedrijven zoals het Wyndham Apollo, Restaurant Vroeg uit Bunnik, De Swarte Ruijter, Restaurant Zuiver en Restaurant La Provence. In september volgend jaar begint de volgende lichting koks. Er zijn nog een aantal plekken voor studenten beschikbaar.

Facility, Horeca & Travel College
Het Facility, Horeca & Travel College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme. Studenten leren om de wensen van hun gasten te vervullen en ze te laten genieten van een professioneel bereide maaltijd, een prettige werkomgeving of een welverdiende vakantie. In de interne levensechte leerbedrijven doen studenten in een vertrouwde, veilige omgeving praktijkervaring op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren