Studenten aan de slag voor de gemeente Nieuwegein

In de Raadzaal van het Stadhuis in Nieuwegein vond op 10 mei de Project Startup plaats voor 2e-jaars studenten van de opleiding Civiele Techniek. De studenten hebben van de gemeente de opdracht gekregen om voor drie woonblokken, die nu worden gebouwd in de wijk Blokpoel, de ‘woonrijp’ tekeningen te maken.

Woonrijp inrichting woonwijk Blokpoel
Woonrijp maken betekent dat de buitenruimte wordt ingericht zodat je op de locatie ook kunt wonen. De straat, de verlichting en het groen, alles wordt bedacht en ingetekend, zodat het straks ook in het echt kan worden uitgevoerd. De studenten gaan o.a. bekijken waar de buis van het riool komt te liggen zodat je de WC kunt gebruiken. Ook de buizen die het schone regenwater van het dak naar de sloot laten lopen zullen worden ingetekend.

Bouwlocatie voor de deur
Docent Sint-Jan Tiesma: ‘Ik vind het super dat ik met de studenten aan de slag kan gaan met een echt bouwproject, dat praktisch voor de deur van de school wordt uitgevoerd. Geweldig dat de gemeente en bouwer Trebbe ons deze kans geven. Na een mooie presentatie van beide partijen is voor de studenten nu alles duidelijk en kunnen zij starten met de opdracht. Een mooie ‘echte’ opdracht die ook nog een goed product gaat opleveren voor de gemeente Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk