Student Verpleegkunde uit Nieuwegein wint ticket voor EK Skills

MBO Utrecht student Shirley Westerhout uit Nieuwegein mag zichzelf de beste mbo-er van Nederland in de sector Verpleegkunde noemen. Na een zinderende landelijke finale op 15, 16 en 17 maart in Zwolle won Shirley goud bij Skills-Heroes, de jaarlijkse vakwedstrijd voor het mbo. Tijdens de landelijke finale gingen mbo-studenten met elkaar de strijd aan in hun eigen vakgebied.

EK
Door het behalen van de nationale titel heeft Shirley zich voor het Europees Kampioenschap gekwalificeerd. Deze Europese vakwedstrijden zijn van 26 tot en met 28 september 2018 in Boedapest. Hier gaat Shirley het opnemen tegen de beste studenten uit andere landen. Er zijn maar liefst 28 landen die meedoen met dit kampioenschap.

Veel trainen
“Het was geweldig om mee te doen, maar ook super spannend. Ik had er al meteen na de wedstrijden een goed gevoel over.” zegt Shirley. “Vooral door mezelf te blijven en veel te trainen is dit mij gelukt. Ik heb ook veel geleerd tijdens de wedstrijden, wat ik ook kan gebruiken tijdens het EK.”

Trots
“Wat een prachtig resultaat! Ik ben zo blij voor Shirley. “Ze heeft keihard gewerkt en zich geweldig voorbereid.” Docent en coach Lianne Muis is super trots op haar student.

Nog een medaille
Naast de gouden medaille van Shirley behaalde MBO Utrecht student Koen Dommisse een brons bij de wedstrijd voor Sport- en bewegingsleider. Een super knappe prestatie!

MBO Utrecht
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor hoogwaardig middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. MBO Utrecht besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van studenten tot zelfbewuste professionals. Dat gebeurt vanuit onze levensbeschouwelijke identiteit: met respect voor elkaars meningen en ideeën.

skills,world skills netherlands,skills talents,skills heroes,vmbo,mbo onderwijs,ijsselhallen zwolle,skills 2017-2018

Shirley Westerhout in het midden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren