Student Tech College Nieuwegein in finale Skills Heroes CNC Frezen

Sven Niehaus, 21 jaar, volgt de opleiding Research Instrumentmaker bij Tech College/OBM in Nieuwegein en werkt vier dagen per week bij Machinefabriek Goedhals. Docent Harry Post selecteerde Sven voor deelname aan Skills Heroes. Op 9 of 10 maart staat hij in de finale CNC Frezen. “Ik was hier wel voor in, want ik wil heel graag CNC machines leren programmeren, zodat ik in de toekomst op het bedrijf kan doorgroeien. Mijn werkgever staat achter mijn deelname en geeft me ook tijd voor trainen en de wedstrijddagen.”

Kilian Berghauser Pont, praktijkopleider Machinefabriek Goedhals: “Wij steunen Sven in zijn deelname aan de wedstrijd CNC Frezen. Omdat we het belangrijk vinden om zijn ambitie de ruimte te geven en zijn en onze grenzen te leren kennen. Het wedstrijdelement zorgt er niet alleen voor dat Sven het uiterst serieus neemt, maar ook dat wij allemaal met hem meeleven.”

“De middelbare school lag mij niet zo goed”, aldus Sven. “Maar ik was altijd wel handig. Via Tech College en OBM heb ik eerst een niveau 2 en 3 opleiding gevolgd. Inmiddels ben ik doorgestroomd naar niveau 4. Met technisch inzicht kom je ver. Bij mijn werkgever, waar ik een vast contract heb, heb ik het erg naar mijn zin. Ik ben echt trots op het werk dat ik maak. Zo leuk om na diverse bewerkingen als draaien, steken, frezen, slijpen en/of harden een product te hebben gemaakt dat daarna een plek krijgt in de echte wereld. Zo heb ik vliegwielen voor Ferrari ’s gemaakt en cutterassen voor een baggerschip.”

“Om me voor te bereiden op de wedstrijd CNC Frezen train ik elke dinsdagavond en heb ik tijdens de open dag van Tech College een demonstratie gegeven. Ook moet ik veel oefenen met programmeren. Dit kan gelukkig ook in een simulatie op mijn laptop. Tijdens de wedstrijd moet ik twee opdrachten uitvoeren. De eerste opdracht is programmeren in machinetaal en de tweede is een product maken met de freesmachine. Het inschatten van mijn kansen vind ik lastig, maar ik doe natuurlijk niet alleen mee om ervan te leren of voor de lol!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk