Stress de baas

Enig idee hoe gestresst u op uw werk rondloopt? Op donderdag 18 maart kunnen geïnteresseerden het testen tijdens de informatiebijeenkomst ‘Stress de baas’. Het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid organiseert deze bijeenkomst samen met Altaan, Centrum voor Arbeid en Psyche. De bijeenkomst is gratis en vindt plaats in De Kargadoor aan de Oudegracht in Utrecht.

Dat stress voor veel werkenden een serieus probleem is, blijkt onder andere uit het aantal mensen dat door werklastproblemen een WAO-uitkering krijgt. Van de krappe miljoen mensen die zich in 2001 arbeidsongeschikt meldden, ging het in ruim 66.000 gevallen om problemen zoals burn-out. Daarnaast zijn er duizenden werkenden die, soms zonder het te weten, kampen met lichtere vormen van stress. Tijdens de informatiebijeenkomst ‘Stress de baas’ wordt het verschil tussen overspannen zijn (tijdelijke overbelasting) en burn-out uit de doeken gedaan. Bovendien krijgen de aanwezigen zicht op de mogelijke symptomen van stress en de gevolgen ervan.

Gratis stresstest

Bij aanvang van de informatieavond kan iedereen gratis een stresstest doen. Medewerkers van Altaan beoordelen de ingevulde testen nog dezelfde avond, zodat een beter beeld ontstaat van de eigen situatie. Hoewel de aanwezigen geen individuele adviezen krijgen over de stappen die zij kunnen zetten om stress te voorkomen, geven de sprekers wel een aantal algemene tips en gaan zij in op de vormen van arbeidshulpverlening die er in Utrecht en omstreken worden geboden.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, zodat de deelnemers ‘ontstresst’ naar huis kunnen.

Aanmelding

Voor de informatieavond kunnen geïnteresseerden zich tussen 9.30 en 16.30 uur telefonisch aanmelden bij het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid in Utrecht (030 267 98 98). Aanmelding per e-mail kan ook.

Plaats: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht

Datum: donderdag 18 maart

Tijd: 20.00 tot 21.30 uur

Kosten: gratis

Aanmelden: tot 16 maart bij het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid, 030 – 26 798 98 of informatiecentrum@altrecht.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk