Straf voor potloodventer die kinderen uit Nieuwegein liet schrikken

De 28-jarige potloodventer die begin dit jaar werd herkend door kijkers van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, is veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Hij liet in Nieuwegein zijn geslachtsdeel zien aan drie jonge kinderen.

De 28-jarige man uit Vianen krijgt ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij moet zich de komende twee jaar melden bij de reclassering en zich verplicht laten behandelen bij een ggz-instelling.

In november waren drie jonge kinderen in een steeg achter huizen aan de Olsterveste in de wijk Fokkesteeg getuige van de exhibitionist. Ook werd hen een onzedelijk voorstel gedaan.

Het bewuste steegje aan de Olsterveste

De kinderen vluchtten en vertelden het verhaal aan hun ouders. Camerabeelden van de potloodventer werden vertoond in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. Dat leidde tot zijn aanhouding.

Mocht de man de taakstraf niet uitvoeren, dan wacht hem als alternatief een gevangenisstraf van vijftig uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren