Straatverlichting in Nieuwegein belabberd, bewoners voelen zich niet veilig

Al geruime tijd zijn veel inwoners ontevreden over het functioneren van de straatverlichting in Nieuwegein. Zo brandt er al vanaf 29 december tot nu geen openbare verlichting aan de Zegveldseschans en de Beemsterschans in de wijk Fokkesteeg. Ook elders in Nieuwegein zijn wijken die in het donker zijn gehuld blijkt uit de vele sociale media berichten. De bewoners voelen zich onveilig. Is bij u in de wijk de straatverlichting belabberd? Laat het onze redactie weten.

De gemeente Nieuwegein laat weten: ‘Er komen bij de het Klant Contact Centrum van de gemeente Nieuwegein regelmatig meldingen binnen over storingen aan de openbare verlichting. De storingen komen voor in alle wijken van Nieuwegein. Wanneer u overdag de openbare verlichting ziet branden, is men bezig met het traceren van storingen. CityTec streeft ernaar de storingen zo spoedig mogelijk te verhelpen, door de verlichting overdag niet te lang te laten branden.’

Wanneer lichtmasten gelijktijdig uit zijn in een straat of in een wijk, dan is Stedin verantwoordelijk. Meestal is er dan een laagspanningskabel beschadigd bij graafwerkzaamheden in de grond of is een storing ontstaan in het transformatorstation in de wijk. Doorgaans is er dan ook geen stroom in huis. De meest hinderlijke storing is de zogenaamde sluimerende storing: dan weer wel en dan weer niet. Dit wordt vaak veroorzaakt door kleine beschadigingen van de kabel, die soms al veel eerder zijn gebeurd tijdens werkzaamheden in de grond. Door vocht kan er sluiting ontstaan in de licht beschadigde kabel waardoor het licht uiteindelijk uitvalt. Omdat de beschadiging aan de kabel soms heel gering is, is het lastig deze op te sporen via metingen. Vaak in de herfst en winter treedt het euvel op vanwege regenval en vorst.

Levensgevaarlijk
Ook heeft CityTec de laatste tijd te maken met storingen die worden veroorzaakt door vandalisme. Mastluikjes in de lantaarnpaal worden losgemaakt en vervolgens de stroomdraden in de mast doorgeknipt. Levensgevaarlijk en hinderlijk.

Stappen
Wat zijn de eerste stappen die ik moet ondernemen bij een stroomuitval? – Controleer eerst of u de enige in uw straat bent zonder stroom. Zo ja, dan zit het probleem in uw huisaansluiting en dient u een kapot apparaat en/of een zekering te vervangen. In andere gevallen belt u het nationale storingsnummer: 0800 – 9009 (gratis). – U kunt het actuele verloop van de (grotere) storingen volgen via het Twitteraccount van Stedin (@Stedin). Ook via de website www.stedin.net kunt u zien of én waar er een stroomstoring is.

Storingen straatverlichting
U kunt 24 uur per dag digitaal een storing aan de straatverlichting melden. Dat doet u met het formulier Melding Openbare Ruimte. De storing wordt dan snel verholpen. Tijdens kantooruren een storing melden? Dat kan bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Nieuwegein op telefoonnummer: 14 030. Ziet u overdag de openbare verlichting branden? Dan is STEDIN bezig met het oplossen van een storing. U hoeft hiervan geen aparte melding te maken. Kijk op deze kaart en maak een melding als u een storing heeft aan de openbare meubilair.

De Beemsterschans op 3 januari 2018 om 19.45 uur.

https://www.nieuwegein.nl/inwoner/melding-openbare-ruimte/

4 thoughts on “Straatverlichting in Nieuwegein belabberd, bewoners voelen zich niet veilig

 1. Martin Reijmerink

  Redactie: Eric Roelofs laat ons weten: De straarverlichting langs de Batauweg vanaf de A.C. Verhoefweg rand batau/galecop doet het ook niet. Verder vind ik de straatverlichting bij oversteekplaatsen voor voetgangers zwak op de Sluyterslaan, de Zwanenburgstraat en de Richterslaan.

 2. Galecopper

  Vanaf de Middenweide naar de Galecopperlaan is het al weer geruime tijd aardedonker. En ook de onlangs met veel bombarie geopende ‘ovatonde’ is op enkele dagen na reeds een week of drie in duisternis gehuld. Levensgevaarlijk, met fietsers komend van twee kanten. En dan te bedenken dat het verkeersplein is aangelegd om de verkeersveiligheid te bevorderen…

  1. M van Meteren

   Helemaal mee eens: heel onoverzichtelijk en gevaarlijk met overstekende fietsers!

   1. Marcel

    Het is te gek voor woorden. ik ben 3 weken bezig geweest met dagelijks bellen met Sander ,de wijkcoördinator van Galecop om het brandend te krijgen vanaf de Batauweg Galecop in.
    Na 3 weken was het gelukt. nu al weken op een onoverzichtelijke rotonde geen verlichting, lekker veilig.
    Ik denk dat de landelijke media maar wat aandacht hieraan moet schenken en eigenlijk zouden bewoners eens moeten stoppen met (een deel) betalen van de gemeente belasting immers die is eind verantwoordelijke en lever een wanprestatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren