Straatrover met taser steelt elektrische step

Een jongen van 15 wordt bedreigd met een taser en moet zijn elektrische step afstaan. Het gebeurde zondagavond 4 juni dit jaar rond 22.15 uur op het fietspad op de Symfonielaan in Nieuwegein. Weet jij meer? Neem contact op via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

Fietspad
Het is zondagavond 4 juni rond 22:15 uur. Twee vrienden van 14 en 15 rijden op het fietspad op de Symfonielaan in Nieuwegein. De één rijdt op een fiets en de ander op een elektrische step. Vanuit de A.C. Verhoefweg komen twee jongens hen tegemoet rijden. Zij rijden samen op één elektrische step. Als ze de twee vrienden passeren keren ze om en laten de vrienden stoppen.

Taser
Eén van de jongens op de elektrische step stapt af. Hij wil zijn step vergelijken met de andere step. Dit laat het slachtoffer toe maar niet van harte. Het slachtoffer wil zijn step dan terug maar de jongen is dat niet van plan. Hij haalt een taser uit zijn jaszak en laat die een paar keer knetteren. Hij zegt tegen het slachtoffer dat hij de step aan hem moet afgeven. Uiteindelijk doet het slachtoffer dit. De twee jongens rijden op de twee elektrische steppen weg in de richting van de Regaalsingel. Het slachtoffer en zijn vriend blijven beduusd achter.

Signalementen
Verdachte 1, de jongen met de taser

-licht getinte huid
-15 à 16 jaar
-ongeveer 1,75 meter lang
-stevig postuur
-zwart dun haar
-zwart grijze jas
-zwarte spijkerbroek

Verdchte 2

-licht getinte huid
-ook 15 à 16 jaar
-ongeveer 1,70 meter lang
-normaal postuur
-zwart kort opgeschoren haar aan de zijkant

Elektrische step
De elektrische step is van het merk AOVO, type M365 Pro. De step is grijs van kleur en heeft een zwart frame. Daarnaast heeft de step gele accenten en een sticker onder op het frame. Maar deze is deels weggehaald. Het kan zijn dat ouders opmerken dat hun kind ineens een elektrische step heeft en niet duidelijk kan maken hoe hij aan deze komt.

aovo step 365

Een voorbeeld van de step

Tips
De politie is op zoek naar de verdachten en de step. Daarnaast is de politie ook op zoek naar getuigen die het incident hebben gezien op die zondagavond. Mocht je meer weten over deze zaak. Neem dan contact op via de tiplijn 0800-6070. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk