Straatroof aan de Rapenburgerschans

Een 13-jongen uit Nieuwegein is maandagavond 12 maart van zijn gsm beroofd. Rond 19.30 uur fietste de jongen door de fietstunnel van de Rapenburgerschans en vervolgens het Parkhout in. Toen hij in de richting van de voetbalkooi reed, passeerde hij twee jongens, die daar met hun fiets stilstonden. De jongens kwamen achter hem aan en dwongen hem te stoppen. Vervolgens bedreigden zij hem met een steekwapen en eisten zijn gsm. Hij gaf die, maar kennelijk was die niet interessant genoeg, want zij gooiden de telefoon kapot op straat. Daarna gingen de verdachten ervandoor en reden verder het Parkhout in. Het slachtoffer reed naar huis, waarna de politie werd gebeld.

De politie zoekt twee lichtgetinte jongens van 14-15 jaar, 1.60-1.75 meter en zij droegen donkere jassen met een capuchon. Beiden reden op een fiets.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk