Storm Eunice raast over Nieuwegein

Storm Eunice raast over ons land. Voor een deel van het land is code rood afgegeven vanwege zeer zware windstoten. In de provincie Utrecht geldt code oranje. Leerlingen van diverse scholen zijn eerder naar huis gestuurd. De tram van en naar Nieuwegein ligt uit voorzorg stil (bussen zijn ingezet).

De vervoerder liet eerder weten: Vanaf 14.00 uur tot einde dienstregeling rijden er vandaag wegens de storm geen trams meer tussen Nieuwegein, IJsselstein (tram 60/61) en Utrecht en tussen Utrecht en P+R Science Park (tram 22). Houd rekening met afschalen van de dienstregeling vanaf ca. 13.00 uur. Reizigers worden verzocht de reisplanner van U-OV in de gaten te houden.

Ook de bezorging van de post is stilgelegd in Nieuwegein en maaltijdbezorgers gaan niet de deur uit.  Stedin heeft alle werkzaamheden stil gelegd. Dit betekent dat bezoeken aan klanten, bijvoorbeeld voor de installatie van een slimme meter, vrijdagmiddag niet doorgaan. Alleen de storingsdienst van Stedin werkt tijdens de storm door.

NL-Alert
De overheid heeft een NL-Alert verstuurd om mensen op te roepen binnen te blijven. “Extreme weersomstandigheden in grote delen van Nederland”, staat in het bericht dat mensen op hun telefoon krijgen

Schade aan huizen en scholen
De brandweer laat onze redactie weten dat diverse daken in Nieuwegein zijn losgeraakt. Ook schuttingen begeven het. De dakbedekking van de Julianaschool in de wijk Galecop is aan het loslaten. Kant van de Aert de Gelderhage. De brandweer heeft ‘s-avonds uit voorzorg de losse delen op het dak vastgezet.

Ook diverse muurtjes bezweken onder de harde wind, zoals hierboven in Batau Zuid.

Op de Sluyterslaan begaf een boom het en viel midden op de weg. De politie heeft de weg rond 16.35 uur afgezet en het verkeer omgeleid. De brandweer heeft de boom weggehaald.

Vanwege vallend materiaal werd de parkeergarage nabij het theater afgesloten

Wally van Gils over de omgewaaide boom uit de voortuin aan het Helmkruid, welke dwars over het fietspad op het Noorderpad was gevallen: ‘De vrijwillige brandweer Nieuwegein Zuid heeft gisteravond laat de boom nog weggehaald. De complimenten voor dit korps,  welke zo hard gewerkt heeft de hele avond.’

Rond 22.00 uur verliet de storm Eunice onze regio. Heeft u meldingen van schade laat het onze redactie weten. Foto’s mogen naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk