Storm Dudley richt schade aan in Nieuwegein

Storm Dudley heeft gisteravond en vannacht op verschillende plekken in het land schade veroorzaakt. Ook in Nieuwegein moest de brandweer meerdere malen uitrukken.

Zraakte door de harde wind een verkeerslicht los op de kruising Waterliniedok-Defensiedok. Het verkeerslicht bungelde boven de weg.

De brandweer kwam langs om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie. Vanuit de hoogwerker was het verkeerslicht binnen enkele minuten weer vastgezet. Eén rijstrook werd tijdelijk afgesloten zodat de brandweer zijn werk kon doen.

Zonnepanelen
In de wijk Galecop richtte enkele zonnepanelen rond 04.00 uur schade aan toen zij van het dak vielen. De zonnepanelen waren bevestigd op een plat dak. De wind kreeg grip onder de betonnen platen en vielen op een auto. De auto raakte beschadigd en een achterruit moest het ontgelden. De brandweer heeft de boel veiliggesteld.

Vierde officiële storm en Eunice komt eraan
Op meetpunt IJmuiden kwam het woensdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur tot een gemiddelde windkracht 9. Hiermee is officieel sprake van storm, de vierde van deze winter. Dudley heeft een lange adem en kan ook vandaag nog schade gaan veroorzaken. Daarom blijft code geel van kracht.

Aan het eind van de middag en vanavond wordt het allemaal weer wat kalmer en neemt de wind vanuit het zuiden in kracht af. Lang kan je niet genieten van de rust, want vrijdag wordt de nog zwaardere storm Eunice verwacht. Zeer zware windstoten kunnen dan grote impact hebben, meldt Weeronline. “Er is grote kans op stormschade aan gebouwen, takken van bomen kunnen afbreken en vooral zwakke bomen kunnen omwaaien. Ook kunnen bomen in bossen massaal omwaaien of beschadigd raken en de schade aan gebouwen kan op de plaatsen waar de zwaarste windstoten optreden fors zijn. Het wegverkeer kan daarnaast veel last hebben van de windstoten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk